Hallandsposten

H/h-tränaren ställs mot sitt gamla lag i Hallandsde­rbyt

Almir Ljutovac har fått en drömstart som tränare i Hylte/ Halmstad. Mot hans tidigare klubb Falkenberg jagar H/H femte raka elitseries­egern i kväll. – Den här matchen är lite viktigare än alla andra, säger Almir.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Det var nog många volleyboll­frälsta som höjde på ögonbrynen när oprövade Ljutovac i somras presentera­des som ny tränare i Hylte/ Halmstad.

33-åringen har visserlige­n en gedigen bakgrund som spelare och tagit Sm-guld i Falkenberg, men hans ledarmerit­er inskränkte sig till assisteran­de förbundska­pten under en Em-kvalrunda 2016/17.

Men trots att han saknade rutin som klubbträna­re valde Hylte/ Halmstad att satsa på honom.

Så här långt har det visat sig vara en succévärvn­ing. Almir är fortfarand­e obesegrad i sin nya roll.

Falkenberg lär dock bli en svår nöt att knäcka i säsongens första prestigela­ddade derby i Halmstad arena.

Känns det lite extra för dig att möta FVBK?

– Jag vill svara både jag och nej. Det är klart att det är lite speciellt med tanke på att jag varit där i 4–5 säsonger, men samtidigt är det bara en spelare (Alfred Dalevik) kvar sedan min tid i klubben. Så det är inte så många som jag känner längre, säger Almir Ljutovac och fortsätter:

– Fast förutom GP- och Sm-slutspelet är de viktigaste matcherna derbyna mellan Hylte/halmstad och Falkenberg. Lite mer extra blir det den här gången då båda lagen är med i toppen av tabellen.

Ljutovac jobbar till vardags som lärare på Söderskola­n i Heberg och har nyligen köpt hus (som renoveras) i Falkenberg. Dessutom blev han pappa till lilla Laula – jo, hon heter så och är ensam om det i Sverige – förra året.

Så några fritidspro­blem har han inte.

– Nä, men när jag slutade spela så satt jag bara hemma och blev rätt seg. Jag har mycket mer energi nu när jag har att göra hela tiden. Det passar mig.

– Sedan tar frugan ett stort ansvar med städning och har alltid maten klar på bordet till mig. Hon betyder jättemycke­t.

En som Almir också har god hjälp av är Marcus Nilsson. Sverige främste volleyboll­spelare anslöt till H/H i början av hösten och har en nyckelroll i klubben.

– Marcus är jättedukti­g på fysträning och håller i den i stort sett alltid. Den biten hade jag inte klarat av lika bra som han gör. Därför känns det roligt att spelarna gått framåt så mycket fysiskt.

Hur långt det räcker i derbyt återstår att se.

– Det ska bli intressant att se hur vi reagerar när vi blir pressade för det kommer att bli tufft mot Falkenberg.

” Det är klart att det är lite speciellt med tanke på att jag varit där i 4–5 säsonger, men samtidigt är det bara en spelare kvar. Almir Ljutovac

 ??  ??
 ?? Bild: Johan Persson ?? Under flera säsonger var Almir Ljutovac spelare i Falkenberg. Nu väntar hans första möte med gamla klubben som tränare i rivalen Hylte/halmstad.
Bild: Johan Persson Under flera säsonger var Almir Ljutovac spelare i Falkenberg. Nu väntar hans första möte med gamla klubben som tränare i rivalen Hylte/halmstad.
 ?? Bild: Roger Larsson ?? Almir Ljutovac har god hjälp av Marcus Nilsson, som sköter fysträning­en i Hylte/halmstad.
Bild: Roger Larsson Almir Ljutovac har god hjälp av Marcus Nilsson, som sköter fysträning­en i Hylte/halmstad.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden