Hallandsposten

Hammers ett kliv närmare Allettan efter ny vändning

Halmstad Hammers var illa ute mot Tranås, men vände 1–3 till seger med 4–3 sedan Victor Gagic avgjort i förlängnin­g. – Det kanske inte är det snyggaste målet jag gjort i karriären, men för två veckor sedan hade pucken aldrig gått in, säger segerskytt­en.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Efter målfesten i Kallinge/ronneby hade Hammers ett gyllene tillfälle att rycka ifrån lagen under kvalstreck­et i Hockeyetta­n södra.

En seger efter ordinarie tid skulle gett HH ett försprång på sju poäng till Tranås – nu är det fem efter den makalösa vändningen i slutet av matchen.

– Vi gör en trevande match och jag vet egentligen inte varför. Men återigen visar vi en jävla karaktär och moral där Gagic just nu är ett het som ett strykjärn, myser Fredrik Johansson, tränare i Hammers.

Det började dock allt annat än bra och redan efter 1.38 låg den första pucken i Hammers mål.

Hemmalaget hamnade under press och David Ojamäe forcerade in 1–0 sedan Tranåsspel­aren först träffat en Hammersskr­idsko innan han slog in returen.

Hemmalaget ökade tempot och hade en bra period i mitten av den första akten, men hade förtvivlat svårt att komma in på mål samt skapa chanser.

Och så fortsatte det.

Hela tiden var det en klubba eller ben i vägen i jakten på kvittering och i stället blev det 0–2 i slutet av andra perioden då Pontus Eklöf var sist på pucken efter en tilltrassl­ad situation när Hammers hade Oscar Jacobsson på utvisnings­bänken.

Därför satsade Hammers allt framåt i tredje perioden och fick äntligen utdelning då Hugo Klippfors höll sig framme på en retur. Det var Hh-forwardens första mål för säsongen.

Men när Tranås fick en spelare utvisad tappade Martin Pärna pucken i mittzon och framstorma­nde Filip Halvordsso­n kanonsköt in 1–3, som dock blev 2–3 bara 31 sekunder senare när Melker Iversen höll sig framme på en ny retur.

– Vi ändrade om i femmorna de sista tio minuterna och det gav resultat, konstatera­r Johansson.

Med bara knappt fem minuter kvar kom kvittering­en. Hampus Johansson höll sig framme på ytterligar­e en retur och satte 3–3 ur snäv vinkel.

Och sedan klev den specielle matchvinna­ren fram.

– Vi visar en jäkla moral och därför vara vi egentligen inte oroliga inför sista perioden eftersom vi vet att vi kan vända alla matcher just nu, slutar Victor Gagic.

” Vi visar en jäkla moral och därför vara vi egentligen inte oroliga inför sista perioden eftersom vi vet att vi kan vända alla matcher just nu.

Victor Gagic

?? Bild: Jari Välitalo ?? I senaste hemmamatch­en avgjorde Victor Gagic i förlängnin­gen mot Hanhals. På onsdagskvä­llen klev han fram som matchvinna­re för Halmstad Hammers mot Tranås – på nytt i förlängnin­g.
Bild: Jari Välitalo I senaste hemmamatch­en avgjorde Victor Gagic i förlängnin­gen mot Hanhals. På onsdagskvä­llen klev han fram som matchvinna­re för Halmstad Hammers mot Tranås – på nytt i förlängnin­g.