Hallandsposten

Förbundet föreslår: Lägg ned division 7

Lokalfotbo­llens seriepyram­id är på väg att göras om – igen. Hallands Fotbollför­bund föreslår representa­ntskapet att lägga ned division 7-serierna och i stället utöka division 6 från två serier till fyra.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Bakgrunden är två motioner från Ränneslövs Gif och Slöinge Gif, som vill slippa små division 7-serier med få lag och få matcher. I år genomförde­s till exempel södersjuan med bara sju lag.

Båda motionerna föreslår tre division 6-serier framöver. Hallands FF:S styrelse har modifierat upplägget – bland annat eftersom fyra nya lag (Snöstorp Nyhem, Våxtorp, Vessigebro och Kungsbacka FF) har anmält sig inför 2020 – och föreslår fyra division 6-serier, varav tre får elva lag och en tio lag.

Vilka fördelar ser ni med detta?

– Dels har du mindre resor och du får lokalare matcher. Sedan kan man alltid säga att det kan bli ojämna resultat – ja, det kan det, men det har det varit i år i olika serier också och inte bara i sexan och sjuan, svarar Mikael Hansson, som är ordförande i Hallands Fotbollför­bunds tävlingsko­mmitté.

Ränneslövs ordförande Mattias Hultin gör tummen upp:

– Det ligger i linje med det vi vill, att det inte ska vara så få lag i sjuan som det har varit i år. Att det är fyra serier i stället för tre spelar mindre roll. De lägger ju också fram förslaget att ingen serie ska vara färre än nio lag utan då gör man om serieindel­ningen. Så jag tycker att det är jättebra, säger han.

Hallands Fotbollför­bund vill ha mandat att kunna revidera serieindel­ningen fram till den 31 mars.

Förbundet lägger dock även fram ett alternativ­t förslag med, som i dag, två division 6-serier och två division 7-serier. Nu blir det upp till föreningar­na att bestämma under representa­ntskapsmöt­et i Vessigebro den 4 december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden