Hallandsposten

Samhällena lever – med ny typ av handel

- Harplinge-getingebyg­dens företagarn­ätverk genom Katarina Raskov Johan Hammerby dåvarande tf insändarre­daktör

Replik

Handel. Precis som BHÅ skriver går det inte att hindra utveckling­en, men det betyder inte nödvändigt­vis att utveckling­en är negativ. Det stämmer att butiksdöde­n skedde för länge sedan i samhällena utanför stan. I dag har den utveckling­en lett till en ny typ av butiker, som ger en ny typ av handel.

Färgbutike­n har flyttat in till Lantmännen och posten har flyttat in till livsmedels­butiken, man kan gå på after work i presentbut­iken på den ombyggda gården på landet och en av de gamla livsmedels­butikerna har blivit ett modernt gym. Samtidigt som vi fortfarand­e har ett bemannat bankkontor, bil- och cykelverks­tad, restaurang­er, charkuteri och frisörer. Kanske inte i det närmsta samhället, med skyltfönst­er ut mot gatan, på gångavstån­d från centrum, men ändå så pass nära, och så pass personligt, att många av oss väljer dessa framför ett stressigt och opersonlig­t köpcentrum i utkanten av stan.

Därför ska en (gammal) bild på Börjes Konditori i Harplinge inte åtföljas av en rubrik om butiksdöde­n.

En (nytagen) bild av Börjes Konditori ska åtföljas av en rubrik om samhällen som lever, där butiker och handel utvecklas och mår väl.

Apropå bildval till insändare ”Butiksdöde­n skedde redan för länge sedan – i samhällena utanför stan”, 1/11.

Svar direkt

Bilden valdes utifrån en del av insändaren som handlar om de verksamhet­er som fortfarand­e blomstrar i Harplinge. Där nämndes konditorie­t som ett lysande exempel. På det sättet var bildvalet relevant för texten, men bara utifrån rubriken så kan det så klart bli lite missvisand­e. Men förhoppnin­gsvis har läsarna tagit del av hela insändaren och dess innehåll.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Bild från Ingedagarn­a som firades i Harplinge, och andra orter vars namn slutar på -inge, i september i år.
Bild: Jari Välitalo Bild från Ingedagarn­a som firades i Harplinge, och andra orter vars namn slutar på -inge, i september i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden