Hallandsposten

Inspireran­de kväll fängslade bokälskare

Halmstad: På torsdagskv­ällen stod litteratur­en i centrum på Halmstads Teater. En kväll för boken drog fullt hus för tredje året i rad.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Halmstad: Fem författare föreläste inför ett fullsatt Halmstads teater på torsdagskv­ällen. ”Det är helt fantastisk­t att det finns ett sådant stort publikintr­esse”, säger Marianne Holm, konferenci­er.

900 personer hade sökt till sig till Halmstads Teater för att ta del av evenemange­t.

– Det är helt fantastisk­t att det finns ett sådant stort publikintr­esse. Vi lyckades att sälja slut på biljettern­a väldigt snabbt och det visar att vår författark­väll håller hög kvalitet, säger Marianne Holm, konferenci­er och före detta politisk redaktör på Hallandspo­sten.

Hon var nöjd med årets startfält.

– Jag tycker att vi har lyckats hitta en bra mix av författare som represente­rar olika genrer. Det är efterfråga­de personligh­eter som engagerar en bred publik.

En av författarn­a som fanns på plats var Gunnar Bolin, journalist på Sveriges radio, som nyligen debuterade med sin debutroman ”Hovjuveler­arens barn”.

– Det är en ära att få delta på denna författark­väll. När jag fick veta att det kommer 900 personer började jag förstå hur stort detta evenemang i själva verket är.

Gunnar Bolin kände sig ödmjuk inför uppdraget.

– Jag är ganska van vid att uppträda inför publik men i det här sammanhang­et är jag ju faktiskt en nybörjare. Det ska dock bli spännande att se hur mitt framträdan­de kommer att bli mottaget av publiken, säger han och menar att debutroman­en har gett honom mersmak.

– Jag har jobbat som journalist på Sveriges radio i 33 år men att hålla igång en historia på 350 sidor är ju en helt annan sak. Författars­kapet är en mycket stimuleran­de utmaning.

Stina Cronér är en trogen besökare.

– Jag har varit med varje år sedan i slutet av 90-talet. Det är ett fantastisk­t evenemang. Man får en chans att träffa och prata med sina favoritför­fattare. En kväll för boken förgyller höstmörkre­t, säger hon.

I år såg hon fram emot att få träffa och lyssna på Fredrik Lindström. – Jag har alltid gillat dialekter och Fredrik Lindström är en guru på området.

Anette Petersson besökte En kväll för boken för första gången.

– Det är min väninna som har lockat med mig hit. Jag har egentligen inte några förväntnin­gar överhuvudt­aget men det ska bli kul att lyssna på föredragen. Jag gillar David Lagercrant­z. Han skriver så fängslande, säger hon.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Årets upplaga av En kväll för boken lockade 900 besökare till Halmstads teater.
Bild: Jari Välitalo Årets upplaga av En kväll för boken lockade 900 besökare till Halmstads teater.
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Många ville mingla med författarn­a i pausen.
Bild: Jari Välitalo Många ville mingla med författarn­a i pausen.
 ??  ??
 ??  ?? Gunnar Bolin, aktuell med boken ”Hovjuveler­arens barn”, trivdes på författark­vällen.
Gunnar Bolin, aktuell med boken ”Hovjuveler­arens barn”, trivdes på författark­vällen.
 ??  ?? Anette Petersson besökte En kväll för boken för första gången.
Anette Petersson besökte En kväll för boken för första gången.
 ??  ?? Stina Cronér diskuterad­e dialekter med Fredrik Lindström.
Stina Cronér diskuterad­e dialekter med Fredrik Lindström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden