Hallandsposten

Begravning­ar

-

I Enslövs kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Åke Bengtsson, Åled. Som inledning spelade kantor Birgitta Eliasson Air av J. S. Bach. Officiant var komministe­r Fabian Åström. I kyrkan tog syskon, övrig släkt och vänner ett sista farväl. Genom ljudanlägg­ning spelades Seemann med Freddy Quinn och som avslutning spelade kantorn Gammal fäbodpsalm av O. Lindberg.

I S:ta Anna kapell har en borgerlig begravning­sceremoni hållits för Inga Håkansson, Harplinge. Musik som spelades var Moonlight serenade med Glenn Miller, Stranger on the shore med Acker Bilk, Sailing med Rod Stewart, Over the rainbow med Ava Cassidy, Tröstevisa med Benny Andersson, Moon river med Acker Bilk och Så skimrande var aldrig havet med Marie Fredriksso­n. Officiant var Håkan Benskiöld.

I Våxtorp kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Ove Lönn, Våxtorp. Som inlednings­musik framförde dottern Jonna Lönn på tvärflöjt, kantorn Per-erik Jansson på piano, Amazing Grace - Trad. Sedan framförde John Follin på säckpipa – The Gael. Efter överlåtels­en spelade John Follin på Tin whistle, May it be – Enya. Vid kistan tog släkt och vänner ett sista avsked och farväl. Efter avskedet spelades på CD, Dance with my father – Céline Dion. Som avslutning­smusik framförde John Follin på säckpipa – Amazing Grace. Präst var Bo Karlén.

I Knäreds kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Bodil Martinson, Knäred. Som inlednings­musik spelade kantorn Bodil Mjörnemark på orgel, Sarabande – Händel. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked och farväl. Som avslutning­smusik så spelade kantorn på orgel, Bön – C. Cappelen. Präst var Cai Lundberg.

I Rydöbruks kapell har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Ingegerd Salomonsso­n, Hyltebruk. Som inledning spelades genom ljudanlägg­ning Jag fick låna en ängel med Shirley Clamp och Där rosor aldrig dör med Christer Sjögren. Officiant var kyrkoherde Per Warnholtz och med orgelmusik medverkade kantor Maria Elisson. I kapellet tog de närmaste tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Genom ljudanlägg­ning spelades Den jag kunde va’ med Mikael Wiehe och som avslutning spelades Ovan där med Christer Sjögren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden