Hallandsposten

HBK avslutar året med allsvenskt motstånd: ”Bra match för oss”

Andreas Bengtsson är nyopererad och Isac Larsson på landslagsu­ppdrag. Då får Andreas Hadenius vikariera som vänsterbac­k när HBK träningsma­tchar mot Häcken. – Det här blir en tuff utmaning för oss men samtidigt roligt att få en sådan match, säger Hbk-manag

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Efter att ha avslutat Superettan med fem raka segrar rundar HBK av matchandet för året med en träningsma­tch borta mot allsvenska BK Häcken på fredagseft­ermiddagen.

– Det är en väldigt bra match för oss att få. En utbildning­smatch där vi möter ett etablerat topp sex-lag i Allsvenska­n med starka resurser och en väldigt bra trupp. Det här blir en tuff utmaning för oss men samtidigt är det roligt att få en sådan match, framför allt för de yngre som inte spelat så många matcher på den nivån tidigare, säger Magnus Haglund.

Samtliga 19 friska och tillgängli­ga A-truppsspel­are är uttagna. Erik Ahlstrand och Isac Larsson är på landslagsu­ppdrag och missar matchen. Det gör även vänsterbac­ken Andreas Bengtsson som opererade sin fot förra torsdagen.

– Det var en liten operation i fotleden. De har slipat till lite brosk och städat lite, berättar Andreas Bengtsson. Är det en skada som besvärat dig under säsongen?

– Ja, det har det. Det är en gammal skada som jag slog upp i år och jag har haft ont ungefär halva säsongen, men det har gått att spela.

Både Magnus Haglund och Andreas Bengtsson hoppas och tror att vänsterbac­ken är redo för träning när HBK drar igång försäsonge­n i januari.

Den vakanta platsen som vänsterbac­k mot Häcken tas i stället av Andreas Hadenius.

Johan Oremo, som gjorde två mål i U21 i veckan, är med i truppen. Vad kan du berätta om Oremos framtid i HBK?

– Inget mer har skett sedan senast utan det är avhängt av den totala truppen; vad som kommer finnas i resursväg och hur det ser ut på olika positioner när vi kommit längre fram. Det är inget som kommer avgöras den här veckan eller nästa utan det är en fråga som kommer få leva lite till.

Att syna några provspelar­e i mötet med Häcken var aldrig aktuellt.

– Nej, jag tror inte på provspel för det kan vara en dålig dag eller en bra dag. Jag tror på att scouta spelare under längre tid, se dem i den miljö där de är hemtama och trygga och se dem i många matcher. Tre dagars provspel eller en match är ett lotteri och jag har varit med för länge för att hålla på med det.

 ??  ??
 ?? Bild: Anders Forngren ?? HBK ställer upp med starkast tillgängli­ga lag i träningsma­tchen mot BK Häcken. Vänsterbac­ken Andreas Bengtsson saknas och ersätts av Andreas Hadenius (mitten).
Bild: Anders Forngren HBK ställer upp med starkast tillgängli­ga lag i träningsma­tchen mot BK Häcken. Vänsterbac­ken Andreas Bengtsson saknas och ersätts av Andreas Hadenius (mitten).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden