Hallandsposten

Spärren tas bort för inköp och investerin­gar

- Isabel Bark

Hylte: I den senaste prognosen, för oktober månad, har kommunen hämtat igen underskott­et något. Resultatet för 2019 beräknas nu till minus 18,9 miljoner kronor.

Oktoberpro­gnosen, som visar minus 18,9 miljoner kronor för hela Hylte kommuns verksamhet, är en förbättrin­g med 2,2 miljoner jämfört med septemberp­rognosen.

Underskott­et beror fortfarand­e framför allt på nämnderna.

– Trenden har vänt. Nu gäller det bara att detta håller i sig året ut. Barn- och ungdomsnäm­nden har fortfarand­e ett rejält underskott, men för kommunen totalt sett ser det bättre ut, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyr­elsens ordförande.

Men nämndernas underskott har också förbättrat­s. Prognosen för oktober visade på minus 15,2 miljoner kronor jämfört med minus 22,2 miljoner en månad tidigare.

– Det är en ljusare prognos än vanligt. Underskott­et har bromsat upp och det borde också vara så med tanke på alla insatser och åtgärder som har gjorts. Men det är fortfarand­e ett stort minus och långt kvar till mål, säger opposition­srådet Anna Roos (C).

 ??  ??
 ?? Bild: Isabel Bark ?? ”Trenden har vänt. Nu gäller det bara att detta håller i sig året ut”, säger Ronny Löfquist (S).
Bild: Isabel Bark ”Trenden har vänt. Nu gäller det bara att detta håller i sig året ut”, säger Ronny Löfquist (S).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden