Hallandsposten

Grannpojka­r häktade misstänkta för rån

- Jonna Nilsson

Halmstad: Två unga män, båda i 20-årsåldern, har häktats på sannolika skäl misstänkta för bland annat rån, utpressnin­g och övergrepp i rättssak.

Den knappa informatio­n som finns att läsa i ärendet i nuläget gör det känt att de båda unga männen, grannar med varandra på samma gata, någon gång under torsdagen i förra veckan ska ha genomfört rånet. Det ska ha inträffat någonstans i Halmstad.

I samband med brottet ska de också ha gjort sig skyldiga till övergrepp i rättssak och försök till utpressnin­g, om man ska tro misstankar­na mot de båda.

Även om de båda unga männen förnekar det som har lagts dem till last har åklagaren så starka bevis att hen begärt – och beviljats – att de båda häktas på sannolika skäl misstänkta för brotten. Det är den högre misstankeg­raden.

Utöver serien brott som grannpojka­rna ska ha genomfört förra torsdagen misstänks de båda också för fall av utpressnin­g och försök till utpressnin­g vid olika tillfällen i oktober.

När tingsrätte­n lät häkta de båda var det med argumenten att det finns risk att de båda försöker undanröja bevis, eller fortsätter sin brottsliga bana, om de är på fri fot.

Den ene av dem är känd av polisen sedan tidigare och är dömd för bland annat våld mot tjänsteman. Den andre är ostraffad.

 ?? Bild: Lina Salomonsso­n ?? Två unga män har häktats och är misstänkta för bland annat rån och utpressnin­g.
Bild: Lina Salomonsso­n Två unga män har häktats och är misstänkta för bland annat rån och utpressnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden