Hallandsposten

Kvinna som skrikit könsord för många gånger blir vräkt

- Jonna Nilsson joni@hallandspo­sten.se 010-471 51 67

Halmstad: Grannarna vittnar om att de har haft svårt att sova eftersom att kvinnan, oavsett tid på dygnet, ska ha låtit aggressiv och skrikit könsord inne i sin lägenhet. HFAB har försökt förmå henne att flytta från huset – men kvinnan har vägrat. Hon menar att hyresbolag­et överdrivit historien.

Tvisten hamnade därför i hyresnämnd­en i Göteborg, som nu kommit med sin dom: kvinnan måste flytta.

Nämnden säger att kvinnan utsatt grannarna för ”oacceptabl­a störningar”, vilket är en laglig grund för att säga upp hennes hyreskontr­akt.

Själv höll hon inte med. Kvinnan medgav att det varit lite turbulent i hennes privatliv under en period, och förklarade sina högljudda episoder med att hon kommit på sin man med att vara otrogen och att hon därför befunnit sig i en tillfällig kris. Skriken ska ha varit ämnade för den otrogne mannen – inte för att störa grannarna.

Men HFAB menade att det inte var så tillfällig­t. I domen går att läsa att skriken, ibland aggressiva och inte sällan innehållan­de grova könsord, kunnat höras under en dryg tiomånader­speriod. De obehagliga ljuden ska ha trängt in hos grannar och ut i det gemensamma trapphuset vilket gjort att hyresbolag­et känt att de inte haft något annat alternativ än att säga upp hennes kontrakt.

Av domen framgår att hyresbolag­et tidigare försökt att prata med kvinnan men

att förändring uteblivit.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden