Hallandsposten

”Hjälpte” 90-åring med varor – stal 5 000

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

Laholm: En man erbjöd sig att hjälpa en äldre kvinna i Laholm bära hem varorna från mataffären. När han gått saknades plånboken med 5 000 kronor.

Den 90-åriga kvinnan handlade på Torghallen i Laholm i torsdags eftermidda­g. När hon betalat i kassan och skulle gå hem erbjöd sig en okänd man att hjälpa henne bära hem varorna.

Hon tog tacksamt emot hjälpen. Mannen drog kvinnans ”dramaten”-shoppingvä­ska på hjul hem till hennes bostad och lyfte den uppför trapporna.

När han gått och kvinnan packade upp varorna upptäckte hon att plånboken var borta. Den hade legat i en handväska i dramatenvä­skan. Med plånboken försvann idkort och 5 000 kronor i kontanter.

Kvinnans dotter har anmält stölden till polisen. Det finns bara vaga signalemen­ten på mannen, men polisen hoppas med hjälp av kvittot som anger tidpunkten och butikens övervaknin­gskameror få upp ett spår efter tjuven.

Laholmspol­isen går också ut med en uppmaning till allmänhete­n:

– Var försiktig. Man vill inte misstänkli­ggöra folk som vill hjälpa till, för det finns ärliga människor som ställer upp. Men man bör hålla koll på plånboken och gärna bära den säkert nära kroppen, säger polisinspe­ktör Jan Jönsson.

Polisen känner hittills bara till ett liknande fall i Laholm.

– Har det hänt en gång kan det hända igen. Det är tyvärr ett lätt sätt att tjäna pengar, säger Jan Jönsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden