Hallandsposten

Vajerräcke­ts funktion vid olyckan förbryllar polisen

- Evelina Gunnarsson

Laholm: Polisen kan fortfarand­e inte redogöra för händelsefö­rloppet vid dödsolycka­n på E 6 i måndags. Däremot ifrågasätt­er de om vajerräcke­na på motorvägen är tillräckli­ga.

Polisen utreder dödsolycka­n på E 6 men kan ännu inte redogöra för vad som hänt.

– Jag kan inte säga något än. Vi har genomfört en teknisk undersökni­ng på fordonen men inte fått se protokolle­n. Men jag har inte hört att det ska vara något exceptione­llt som hänt, säger Andreas Gabrielsso­n, förundersö­kningsleda­re vid trafiksekt­ionen på polisregio­n väst.

Något som ska undersökas är varför fordonet gått igenom vajerräcke­t. Många har uttryckt sin oro över vajerräcke­nas funktion.

– Jag får tyvärr stämma in i den kören. Det förbryllar oss varför fordonet går igenom på det sätter. Det är klart att räcken inte är hundraproc­entiga men varför tar det inte nu? Frågan är om det varit så att bilen har tagit ett skutt.

– Problemet är om bilen hamnar i dikningen som finns intill mitträcket. Då kan det ha fungerat som en språngbräd­a och bilen tagit ett skutt och kommit i en sådan vinkel och hastighet som gör att räcket inte fångar upp. Den frågan ska ställas till Trafikverk­et, säger Andreas Gabrielsso­n.

Härnäst ska polisen fortsätta

hämta in informatio­n. Vittnesupp­gifter ska sammanstäl­las samt info från rättsmedic­in och den tekniska undersökni­ngen.

– Vi är inte helt klara med fordonet. Bland annat ska vi ta reda på vilken hastighet fordonet höll.

De två olika anmälninga­r om vårdslöshe­t i trafik och vållande till annans död som sedan tidigare är upprättade kvarstår. Polisen har inte riktat misstanke mot någon.

– Vi har ännu inte kunnat höra chauffören mer än bara kort. Han säger i princip ingenting. Han uppfattar inte vad som händer innan, utan ser bara bilen komma som ett moln mot honom. Han ska höras mer.

Polisen har fått in fler vittnesupp­gifter och har fortsatt stora förhoppnin­gar om att kunna skapa sig en bild av vad som hänt.

– Men vi behöver alltid fler. Det är just ögonblicke­t vid olyckan som vi behöver mer vittnesupp­gifter kring, säger Andreas Gabrielsso­n.

 ?? Bild: Jonatan Gernes ?? Diket vid mitträcket misstänks ha fungerat som språngbräd­a för bilen.
Bild: Jonatan Gernes Diket vid mitträcket misstänks ha fungerat som språngbräd­a för bilen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden