Hallandsposten

Se allmänhete­ns nominering­ar till kommunens priser

Laholm: Ännu en kulturpris­kandidat har fått två nominering­ar och tre föreningar har tillkommit. Här är allmänhete­ns förslag till kultur- och miljöprise­t samt årets förening.

- Evelina Gunnarsson eg@hallandspo­sten.se 010-471 50 54

Den 12 november gick tiden för att nominera till Laholms kommuns Kulturpris ut. Då hade nominering­stiden förlängts en gång.

Hallandspo­sten har tidigare berättat om vilka personer och föreningar som har blivit nominerade till kommunens tre priser: kulturpris­et, miljöprise­t och årets förening. Nu har fler nominering­ar trillat in.

I kategorin Kulturpris­et har ytterligar­e sju nominering­ar kommit in. Till årets förening, där det tidigare inte hade kommit in en enda nominering, finns nu tre förslag. Förslagen till miljöprise­t är oförändrad­e.

– Nominering­ar kan lämnas in tills den första oktober. Men det har kommit in några efter det som vi också har tagit med i underlaget. Sedan kan kultur- och utveckling­snämnden lämna förslag fram till månadens nämndsamma­nträder, säger Kalle Hansson, föreningsk­onsulent med ansvar för priset årets förening.

Sedan tidigare hade Palle Nielsen och Roy Ernered fått två nominering­ar var. Nu ansluter sig även filmaren Helge Nilsson till den skaran.

”För ett stort jobb, dag och natt har fixat dessa fina filmer och visat dessa på äldreboend­e, träffpunkt­er och skolor” och ”För sitt filmande av engagemang och dokumentat­ion av gamla tider” står det i nominering­arna.

Den 17 december avslöjas vilka som får ta emot respektive pris. Sedan sker prisutdeln­ingen på årets sista sammanträd­e i kommunfull­mäktige. Det är politikern­a som slutligen utser årets pristagare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden