Hallandsposten

Det behövs fler busshållpl­atser på landsvägar­na

- ”Trött på inte komma in till stan”

Kollektivt­rafik. Jag vill ha fler busshållpl­atser på mindre landsvägar. Om man bor på landet i dag så finns inga speciella aktivitete­r eller butiker runt omkring, vilket gör en tvungen att ta sig in till stan.

Det är därför jag tycker vi ska sätta dit fler busshållpl­atser för att de vuxna klagar alltid på att barn ska gå på någon aktivitet, men alla har inte tillgång till bil eller skjuts varje gång då är det svårt att komma fram, vilket kan göra barn ledsna och upprörda att de bara får gå på sin träning en gång i månaden.

Även om man ska möta kompisar i stan men mamma eller pappa jobbar så måste man ställa in planerna. Därför tycker jag att det inte skadar om vi sätter dit ett par stycken hållplatse­r till eftersom bussen kör förbi men inte stannar. Sedan är det ett mer miljövänli­gt sätt, om en buss är full så släpper den ut lika mycket avgaser som en bil. Jämfört med en bil får det plats fler i en buss.

Sätt ut fler busshållpl­atser vi hjälper våra barn, miljön och oss själva.

 ?? Bild: Michael Sohn ?? världen kan bli en friskare och renare plats, skriver skribenten och menar att alla bör hjälpas åt.
Bild: Michael Sohn världen kan bli en friskare och renare plats, skriver skribenten och menar att alla bör hjälpas åt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden