Hallandsposten

Silverholt redo att röra sig – hyllar sparkade Järdler

Omsprungen av lillebror Taylor i seriepyram­iden. Nu funderar Oliver Silverholt på nästa steg efter en ångestladd­ad säsong med Öster. – Det är inte så att jag sitter och väntar på att Öster ska komma med något utan vi får se vad som dyker upp, säger ex-hbk

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Precis som HBK var Öster ett av de favorittip­pade lagen inför säsongen. Men efter en säsong där laget tidigt fastnade i bottenträs­ket och tränaren Christian Järdler fick sparken räddade Växjölaget sig kvar i näst högsta serien först via två kvalmatche­r mot Landskrona.

– Just nu känner man lättnad. Det är mer att ångesten och stenen från axlarna försvinner än att man firar, säger Oliver Silverholt.

– Vi kunde åkt ut mot Syrianska i den näst sista hemmamatch­en om vi hade torskat där, men vi vann och har spelat fem finaler på slutet. Hur jobbig var den pressen?

– Jag vill inte spekulera men det kändes nästan som att klubben kunde gått i konkurs om vi hade åkt ur och då är det x antal jobb som försvinner. Då är det inte bara vi fotbollssp­elare som blir lidande. Men vi försökte inte tänka på vad som kunde hända utan hur vi skulle lösa det.

Oliver Silverholt själv var till största delen ordinarie i Öster-backlinjen. Han hamnade egentligen bara utanför startelvan när sommarvärv­ningen Johannes Vall fick chansen men var snart tillbaka.

Själv kände han också med sparkade Christian Järdler som var den som handplocka­de ex-hbk:aren till Öster.

– Jag tycker att Järdler är en av de absolut bästa tränare jag haft. Nu är jag lite taskig mot oss spelare, men får han bättre spelare kommer han bli hur bra som helst. Han hade bara lite för dåliga spelare för att spela på det sättet han ville.

Samtidigt som fotbollsår­et 2019 går mot sitt slut gör även Oliver Silverholt­s kontrakt med Öster det. Klubben har inte sagt något om en eventuell förlängnin­g än så efter två år i Växjö kan det bli dags att röra sig igen.

– Jag är öppen för allt just nu, säger den mångsidige backen. Har du hört något från Halmstad?

– Nej, ingenting, men de har väl ganska fullt på sina positioner tror jag.

Målet är att fortsätta spela på antingen allsvensk- eller superettan-nivå, men Oliver Silverholt, som även spelat allsvenskt med Hammarby, kan tänka sig att testa något utomlands likt brorsan Simon som spelat i finska ligan med IFK Mariehamn de senaste två åren.

Har det varit något sånt intresse?

– Det var lite i somras och efter förra året, men nu har jag inte hört något.

Oliver håller tät kontakt med sina bröder, där lillebror Taylor blir familjens tredje allsvenska bidrag nästa år efter Mjällbys avancemang i höst.

– Taylor pratar inte med oss längre nu när han ska spela i Allsvenska­n, skämtar Oliver.

– Det är bara att gratulera. Det är kul för honom, men vi har skämtat med honom om att i maj är de ute ändå. Det är lite skillnad på att spela i Superettan och Allsvenska­n så det ska bli intressant att se hur de klarar det.

 ?? Bild: Jonas Ljungdahl/bildbyrån/arkiv ?? oliver Silverholt vet inte om han blir kvar i öster nu när kontraktet löper ut.
Bild: Jonas Ljungdahl/bildbyrån/arkiv oliver Silverholt vet inte om han blir kvar i öster nu när kontraktet löper ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden