Hallandsposten

Jsm-silver till Laxens Mellie Wijk – pallmiss på SM

Det var en hektisk dag i simbassäng­en för Mellie Wijk. Laxensimma­ren hade två stycken 200 meter fjärilsfin­aler under fredagen där det till slut blev en medalj. – Hon var ganska nöjd efter sista loppet, säger Wijks tränare Fredrik Pettersson.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se

Redan under fredagsmor­gonen var det dags för Laxens Mellie Wijk att simma sin första final för dagen.

Då stod final i JSM över 200 meter fjäril på programmet.

Det blev till slut en andraplats och ett silver för Wijk efter att hon nått kaklet på tiden 2.14,21 bakom segrande Edith Jernstedt, Västerås.

– Hon simmade fort i morse, säger hennes tränare Fredrik Pettersson.

Under sen eftermidda­g var det dessutom dags att simma final på samma distans under senior-sm där Wijk hade ett silver att försvara från i fjol.

– Hon startade ganska snabbt och simmade fort den första halvan av distansen, säger Pettersson och fortsätter:

– Men sedan tröttnade hon lite. Det blev en missad pallplats när Wijk slutade fyra i finalen.

– Mellie simmade en sekund

SK Laxens Mellie Wijk tog ett Jsm-silver på distansen 200 meter fjäril under fredagen. På senior-sm blev det en fjärdeplat­s på samma distans. snabbare än i fjol men åt Edith Jernstedt fanns inget att göra. Dessutom smet två simmare till förbi henne innan målgång, säger Pettersson.

– Hon klev upp ur vattnet och var ganska nöjd ändå. Det är aldrig kul att missa pallen men hon gjorde ett bra lopp.

Wijk var Laxens största hopp till medaljerna, men tävlingen pågår under hela helgen med ytterligar­e deltagare från Laxen.

– Vi har lite kvar att se fram emot, konstatera­r Pettersson.