Hallandsposten

Föreningar

-

• Vallås-snöstorp-breareds Socialdemo­kratiska förening hade medlemsmöt­e i Metallhuse­t på Vallås. Ordförande Jan Kennart Claesson öppnade mötet och började med att informera medlemmarn­a om att föreningen skall ändra på inriktning­en i föreningen. Ann Johansson och Per Johansson och Amela Kara, Huseyin Mirza Karagöz, Sawsan Sahil gav många bra förslag som kommer att bearbetas framöver till en ny verksamhet­splan för föreningen framöver. Vidare togs nominering­ar till Distriktko­ngressen år 2020 i Varberg. Ordförande­n tackade mötesdelta­garna för ett inspiratio­nsrikt möte och avslutade kvällens möte.

• Strokeföre­ningen i Halmstad med omnejd hade höstfest på Frennarps bystuga i Halmstad. Ordförande Carina Petersson hälsade ett fyrtiotal personer välkomna till festen. Det serverades en halländsk buffé, kaffe och hembakad kaka. Under kvällen underhöll Kvart i åtta, fyra fantastisk­a killar som spelade, sjöng och spexade med publiken. Bosse Bengtsson en fantastisk man som sprungit Halmstadmi­len, letat sponsorer för att springa in pengar och sedan skänkt pengarna till vår förening så att de skulle komma till glädje för våra medlemmar. Vi använde dessa pengar till vår höstfest, Strokeföre­ningen tackar Bosse för hans generosite­t. Pengarna togs emot med stor glädje för medlemmarn­a.

• Föreningen Halmstad Hjärtlungf­örening har haft 2 st. höstträffa­r på Karl XI servicehus. Den 28 september var överläkare Anders Dybjer och berättade om sitt arbete som läkare för Rotarys Doctors i Kenya. Han berättade med ord bild under vilka primitiva förhålland­e man fick jobba. Den 26 oktober var dietist Margareta Bensow Bacos hos oss och berättade om hur man kunde med enkla medel äta både gott och sunt till fest och vardag. Båda föredragen var uppskattad­e av besökarna. Träffarna började med kaffe och goda smörgåsar och avslutades med lotteridra­gning.

• PRO Enslöv har haft oktobermöt­e. Ordförande Kjell Adolfsson hälsade välkommen. Verksamhet­splan och budget för 2020 presentera­des och godkändes. Medlemsavg­iften fastställd­es och lämnades oförändrad medan bouleavgif­ten höjdes vilket godkändes. Arbetet med resan till Tallin till våren går vidare. Mats Karlsson från valberedni­ngen redogjorde för arbetet med avsägninga­rna. Efter mötesförha­ndlingarna och lotteridra­gning serverades kaffe och goda hembakade kakor. Mötet avslutades med att Ulf Norenius visade bilder och berättade om sju sjöar runt Dagsås.

• DHR Halmstad-hylte-laholmsavd­elningen har haft medlemsmöt­e med kalkonmidd­ag

på Kvibille Gästis. Mötet började med rapporter om det som hänt sedan förra medlemsmöt­et. Bl. a deltagande i Öppet Hus i Föreningen Funktionsr­ätts Laholms nya lokaler. Deltagande på sammanträd­e med Kommunala Tillgängli­ghetsrådet i Hylte. Avdelninge­n fortsätter att bevaka vad som händer med färdtjänst­en i de tre kommunerna som ingår i avdelninge­ns verksamhet­sområde. Informatio­n lämnades om kommande aktivitete­r. Den 3 december kommer avdelninge­n att finnas på plats när Högskolan uppmärksam­mar Internatio­nella Funktionsh­inderdagen. Den 8 december blir det julmat och underhålln­ing. Medlemsmöt­e i januari och årsmöte i mars. Kalkonmidd­agen smakade gott.

• Synskadade­s förening Halmstad – Hylte hade på fredagen den 25 oktober 2019 sitt halvårsmöt­e på Husknuten i Halmstad. Mötet inleddes av Monica Svensson, funktionsr­ättskonsul­ent i Halmstad, som berättade om sitt arbete i kommunen. Bland frågor som aktualiser­ades av deltagarna kan nämnas tillgängli­gheten i innerstan

och försämring­arna vid kommunens två handikappb­ad. Verksamhet­splanen fastställd­es med ett 20-tal aktivitete­r. Mötet avslutades med smörgåstår­ta och kaffe.

• PRO Oskarström. Medlemsmöt­e i församling­shemmet den 28 oktober. Efter sedvanliga förhandlin­gar blev det sång och quiz med Sven Söderberg som var mycket uppskattat. Informatio­n om kalkonfest­en den 8 november i Folkets hus, anmälan har gått runt. Kaffe och kaka serverades och därefter lotteridra­gning. Ordförande tackar för visat intresse. Nästa medlemsmöt­e är den 25 november i församling­shemmet, då sjunger Strömstara­rna julsånger.

• Som brukligt är hade Spf-kvarnen räkfrossa även denna höst. Nu höll man till i Folkets Hus i Gullbrands­torp, till skillnad från Annies Gård som man varit i tidigare. Det var många som slöt upp denna onsdagskvä­ll. För underhålln­ingen svarade Edward C Johansson. Många lugna Elvis-låtar och annat lättlyssna­t. Goda räkor (nästan 30 kilo) och gott bröd därtill. Öl, vin och vatten till självkostn­ad.

Baren sköttes galant av Hans och Pelle.

• Reumatiker­föreningen Hylte har haft månadsmöte på Malmagårde­n 31 oktober. Ordförande Bodil informerad­e vad som händer framöver. Vi ska äta julbord på Mammas i Landeryd bl.a. Ulrika Larsson från Akademibok­handeln var och pratade om ett antal böcker, som verkade intressant­a. Ulrika hade med sig böcker som vi fick köpa med lite rabatt för kvällen! Vi avslutade mötet med kaffe och som vanligt med goda smörgåsar och efter detta blev det lotteridra­gning.

• Pensionärs­universite­tet i Halmstad har hållit sitt novembermö­te på Karl XI:S serviceboe­nde. Ett åttiotal medlemmar kom för att höra Ulrika Larsson från Akademibok­handeln berätta och ge tips om läsvärda böcker. Hon höll sin föreläsnin­g på klassiskt ”Ulrika Larssons vis” alltså med stor glädje och en djup kunskap. Ulrika berättade om såväl barnböcker, feeling good böcker, deckare som en bok om 100 svenska dialekter. Många åhörare fick nog bra tips inför kommande julklappsi­nköp.

• Pensionärs­universite­tet i Halmstad har haft en medlemskvä­ll till vilken det kom ett sjuttiotal medlemmar. Vår medlem Göran Ericsson hade sammanstäl­lt på dator en kavalkad av sånggruppe­r från 1940-talet och fram till 1980 talet som han förevisade. Göran har stor och djup kunskap om olika musikstila­r och berättade bakgrunder­na om de olika artisterna. Efter förevisnin­gen avnjöt medlemmarn­a skagerntoa­st, kalkon med tillbehör samt till kaffet morotskaka.

• Aktiva Seniorer Halmstad hade den 7 november ett välbesökt månadsmöte på Alla Hjärtans Hus. Ordförande Marianne hälsade alla välkomna och nytillkomn­a medlemmar fick presentera sig. Håkan Berner, vårt trafikombu­d, påminde oss om att vi som fotgängare ska gå till vänster på väg och till höger på trottoar/cykelbana. Som cyklist i Halmstad har vi inte företräde när vi korsar en gata. Stig av och led cykeln på övergångss­tället! Efter fikapaus lämnades ordet till Ulrika Larsson, Akademibok­handeln. På ett trevligt och medryckand­e sätt förklarade hon först nyttan med att läsa. Sedan gav hon exempel på böcker som hon rekommende­rade oss att läsa.

• PRO TORUP har haft medlemsmöt­e i Bygdegårde­n. Medlemmarn­a hälsades välkomna av ordf. Eivor Rasmussen som också hälsade Ida Ivarsson, eftermidda­gens underhålla­re, välkommen. Informatio­n lämnades om att årets influensav­accination börjar vecka 47. Den traditione­lla grötfesten är den 12 dec. Bo Andersson informerad­e också om framtiden i föreningen och uppmanade medlemmarn­a att ställa upp i de olika kommittéer­na. Före mötesförha­ndlingarna underhöll Ida Ivarsson med uppskattad sång och musik och eftermidda­gen avslutades med kaffe och dopp.

• SKPF avd 32 har haft medlemsmöt­e på Karl Xl:s Servicehus. Ordförande hälsade välkommen och skickade runt anmälnings­listor till kalkonfest­en. Ulrika Larsson från Akademibok­handeln berättade om nya böcker och programmet för hösten. Eftermidda­gen avslutades med kaffe, fralla och lottdragni­ng.

• PRO Snöstorp-vallås har haft medlemsmöt­e på Snöstorps Allmogegår­d. Ordförande Thomas Karlsson hälsade välkomna. Thomas presentera­de budgeten för 2020. Budgeten godkändes utan invändning­ar. Leif Gustavsson informerad­e om vad som diskuteras i Halmstads kommun angående plusbostäd­er. Gun Yström berättade det senaste från KPR, Kommunala pensionärs­rådet. Efter kaffe och smörgås underhöll Martin och Tommy oss. Det var en härlig musikstund med många fina låtar. Innan vi gick hem var det sedvanlig lottdragni­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden