Hallandsposten

Sanna Martin lovsjunger tre kvinnor vid lunchteate­r

Hon hyllar Hedenbratt, Midler och Krook, tre kvinnor som gått sina egna vägar. På torsdag 21 november spelar Sanna Martin sin föreställn­ing ”Hon som kom före” som lunchteate­r i Halmstad.

- Per Kågström pk@hallandspo­sten.se 010-471 51 33

Sanna Martin kommer till Festsalen på Halmstds teater, tillsamman­s med pianisten Sven-eric Dahlberg.

– Det ska bli roligt att spela i Halmstad. Som barn var jag i Frösakull varje sommar och jag har många släktingar i trakten, säger Sanna när jag ringer upp henne i Stockholm där hon bor.

Hon har frilansat som sångerska/ skådespele­rska i 25 år och främst jobbat med musikal och teater.

– Men ”Hon som kom före” är min första helt egna föreställn­ing, och på scenen hyllar jag Sonya Hedenbratt, Bette Midler och Margaretha Krook.

– Det är kvinnor som har betytt mycket för mig, i olika skeden av livet. När jag var liten såg jag Sonya Hedenbratt på teve och tyckte hon var härlig och energisk – och senare förstod jag vilken fantastisk sångerska hon var.

– Bette Midler var min idol i tonåren och Margaretha Krook upptäckte jag på allvar, när jag själv började med teater.

Sanna menar att hennes tre idoler har haft något gemensamt.

– De har gått sin egen väg, vilket inte varit helt oproblemat­iskt. Bland annat diskuterad­es det hur de såg ut, och jag tar upp utseendefi­xering i föreställn­ingen.

Det säger Sanna Martin som kan glädja sig åt att ha Sven-eric Dahlberg som pianist. Han var en gång i tiden kapellmäst­are för Sonya Hedenbratt­s orkester.

– Förutom att spela så berättar Sven-eric lite om Sonya.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden