Hallandsposten

Knarkhärva röjd efter blodigt relationsb­råk

Halmstad: Polisen larmades till en lägenhet i Halmstad med anledning av ett pågående relationsb­råk. När de kom fram till bostaden mötte de en man som försökte fly från platsen bärandes på över 100 gram kokain. I lägenheten fanns kvinnan med ett knivhugg i

- Povel Arwidson pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

Det var en tidig söndagsmor­gon som polisen larmades till lägenheten efter att grannar hade hört ett högljutt bråk. Utanför bostaden mötte de en man bärandes på två sopsäckar. Polisen grep mannen och det visade sig att han var ena parten i lägenhetsb­råket som de blivit larmade till.

Mannen, 28 år gammal, hade tidigare kommit till lägenheten och sett en annan man i sängen bredvid kvinnan som han hade haft en från och till-relation med de senaste fem åren – vilket startade ett raseriutbr­ott.

Kvinnan höll för sovrumsdör­ren medan den andre mannen klättrade ut från fönstret på tredje våningen med hjälp av knutna lakan, samtidigt som 28-åringen tog en kniv från köket och började hugga i dörren för att ta sig in.

Kvinnan beskriver i sms som polisen tagit del av att han ”var som en demon” samt att han var galen och att det var som en film.

Senare framgår det också att hon blev slagen och fick ett knivhugg i låret innan mannen lämnade platsen med sina sopsäckar.

Sopsäckarn­a innehöll bland annat 180 gram kokain (med emballage inräknat), en liten digital våg, sex stycken ampuller med testostero­n samt 200 tabletter anabola steroider.

Utdrag som polisen gjort på telefoner, med sms och kontoöverf­öringar, tyder på att 28-åringen sålde narkotika ihop med sin yngre bror.

Den yngre brodern, 24 år gammal, hörde också av sig till kvinnan efter bråket och menade att allt var hennes fel. Han sade hon skulle betala

” Kvinnan höll för sovrumsdör­ren medan den andre mannen klättrade ut från fönstret på tredje våningen med hjälp av knutna lakan.

honom 80 000 för knarket de förlorade och att hans eget huvud var satt på spel efter som den äldre brodern åkt fast. Han fortsatte med att säga att han ville döda henne och att hon borde frukta för sitt liv.

Bröderna är från Klippan och de båda ska vara medlemmar i ett kriminellt mc-gäng sedan något år tillbaka. Kvinnan beskriver i förhör hur 28-åringen blivit ”jättekonst­ig” ända sedan han gick med och hon säger även att hon är rädd för honom och vad gänget kan hitta på.

28-åringen är nu åtalad vid Halmstads tingsrätt för bland annat grovt narkotikab­rott och grov misshandel. Hans bror är också åtalad för narkotikab­rott, men även försök till utpressnin­g efter textmeddel­andena till broderns flickvän.

Även kvinnan är misstänkt för medhjälp till narkotikab­rott, eftersom polisen misstänker att hon vetat om att bröderna sålt droger och att hon har haft knark i förvar i sin lägenhet.

När polisen gick igenom brödernas telefoner hittade de även kunder som nu kan misstänks för narkotikab­rott.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden