Hallandsposten

Förtäta befintlig bebyggelse och skruva ner skrytbygge­t några snäpp

Apropå artikeln ”Ronny Löfquist (S): ”Moderatern­as utspel är ett haveri”, 9/11.

- Moderatern­a Bo Gunnar Åkesson gruppledar­e

Politik. Ronny Löfquist (S) är upprörd över att moderatern­a lägger ett eget förslag vad gäller byggnation i Hyltebruk.

I Hylte kommun är det politiska klimatet så att opposition­en ifrågasätt­s – inte bara i sakfrågor utan även att överhuvudt­aget bedriva opposition­spolitik. Det är väl de socialisti­ska ränderna som aldrig går ut. I alla samhällen där socialisme­n tagit makten har den politiska friheten suttit trångt.

Löfquist gör stor affär att jag stödde projekteri­ng av den så kallade ”Parkstaden”. Men en projekteri­ng är en planläggni­ng av ett projekt för att undvika eventuella tillkomman­de kostnader. Man kan till och med göra en förprojekt­ering av en projekteri­ng. Men detta är ingalunda detsamma som att godkänna ett projekt. Det är en helt annan sak.

En snabb dragning av projektet ”Parkstaden” som jag fått av en konsult räcker inte för mig för ett godkännand­e. Och efter moget övervägand­e beslutar nu Moderatern­a att lägga ett eget och bättre förslag. Förtäta befintlig bebyggelse och skruva ner skrytbygge­t några snäpp, det är vår åsikt.

Litet naivt är det väl också när Löfquist tycks tro att vi moderater skulle godkänna ett projekt bara för att privata intressent­er eventuellt skall vara med. Vi Moderater vill fatta beslut som gagnar Hylteborna och framför allt skattebeta­larna – det är viktigast för oss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden