Hallandsposten

Halmstad BTK:S damer bäst i Sverige efter klar seger i seriefinal­en

Halmstad BTK fortsätter att överraska i Pingisliga­n. Först fick seriefyran Arvika däng och sedan var det guldkandid­aten Storfors tur att förlora seriefinal­en i Halmstad arena. – Vår styrka är att vi har ett jämnt lag, säger Hbtk-tränaren Fredrik Håkansson

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Sex matcher – sex segrar! Halmstad BTK går fram som en ångvält i Pingisliga­n och toppar oväntat tabellen när snart halva serien är spelad.

Efter 6–3-vinsten mot Arvika i lördags väntade ännu tuffare motstånd i hemmahalle­n när Storfors stod på andra sidan nätet i söndagens seriefinal. Men HBTK gjorde en ny, stark insats och skickade hem värmländsk­orna, som blev svenska mästare 2018, utan någon poäng i bagaget.

– Vi fick en drömstart och gick fram till 3–0, men det roliga vara att vi äntligen fick hål på Storfors defensivsp­elare, myser Fredrik Håkansson.

Den 24-åriga grekiskan Katerina Toliou har gäckat Halmstad många gånger de senaste åren med sin speciella stil.

Har ni tränat extra mot deffare?

– Vi har en norsk tjej, Rikke Skattet, som tränar i Halmstad och det har gjort att vi blivit bättre mot defensiva spelare, tror Håkansson.

Jennie Edvinsson låg trots det under med 2–0 i set mot Toliou. Hon avslutade dock starkt och vände till seger med 3–2 samtidigt som Erika Fronth vann sin match. HBTK:S walesiska Charlotte Carey ordnade därefter 3–0 efter 3–1-seger mot Emanuelle Lennon.

– Så bra som Jennie spelade i den matchen har hon aldrig gjort tidigare. Hon blir stadigt bättre och bättre.

Storfors reducerade till 2–3, men det här var Halmstads match och Carey fick nöjet att avgöra fram till 6–3 med en 3–0-seger mot Toliou.

– Det gör mycket att ha Charlotte i laget. Hon spelar många internatio­nella tävlingar och är en förstärkni­ng för oss.

Den 14 december väntar en ny seriefinal då svenska mästarlage­t Eslöv kommer till Halmstad.

Kan ni vara med och utmana om Sm-guldet den här säsongen?

– Det beror helt och hållet på vad de andra har för lag. Både Storfors och Eslöv har många spelare på sin lista och därför kommer det alltid någon ny.

– Vår filosofi är att försöka köra med samma lag för det är så mycket roligare att få fram egna spelare, tycker Håkansson.

 ??  ??
 ?? Bild: Roger Larsson ?? Charlotte Carey var säkerheten själv och hade stor del i Halmstad BTK:S seger med tre singelvins­ter i seriefinal­en mot Storfors.
Bild: Roger Larsson Charlotte Carey var säkerheten själv och hade stor del i Halmstad BTK:S seger med tre singelvins­ter i seriefinal­en mot Storfors.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden