Hallandsposten

Riordans nya stjärna tar sats mot Frankrike

Jerry Riordan plockar fram topphästar på löpande band och uppvisning­en från Zarenne Fas på Bjerkes oval i Axel Jensens minneslopp förstärkte stjärnstat­usen och ger vibratione­r om kommande stordåd i Frankrike.

- Thomas Engman

– Vi siktar mot ett lopp på Vincennes och där vi kommer möta de bästa fyraåringa­rna i Europa, deklarerar Halmstadtr­änaren.

Äventyret i Frankrike är definitivt ingen chansning utan Zarenne Fas har utvecklas i rekordfart hos Jerry Riordan som gjorde sjätte starten i den nya regin.

Redan i debuten på Solvalla under elitloppsh­elgen fanns signaler om en lysande karriär men det var först senast i Hamburg som det lossnade på allvar för Zarenne Fas.

– Jag har fått stort förtroende från Jerry Riordan och den bästa hingst jag suttit upp bakom, förklarar en nöjd Rikard N Skoglund med Bergsåker som hemvist och som kört honom i samtliga lopp hos Riordan.

Loppet blev dock inte som Rikard hade tänkt sig men Zarenne Fas är verkligen en undantagsh­äst.

– De är lätträknad­e som kan kan vinna från sista position, och jag tänkte nog att det inte skulle gå, säger Rikard.

Rikard valde en lugn start och på slutvarvet blev det både tredje- och fjärdespår innan segern var i hamn.

I ledningen satt Johan Unterstein­ers Marcello Wibb som fick stumma ben in på upploppet. Zarenne Fas som fick anfallsord­er 400 kvar fortsatte i högt tempo och vann på 1.12,5.

– Jag är mycket imponerad och full av beundran av hästens prestation, ler Jerry Riordan.

Det blev en rafflande strid i gulddivisi­onen med Johan Unterstein­ers Pastore Bob i ledningen men Halmstadhä­sten fick nöja sig med tredjeplat­sen. Segern gick till norska favoriten Gigant Invalley.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden