Hallandsposten

Medaljerna regnade över Halmstad i Svenska cupen

Filip Lidbeck guld i ringar, silver i hopp och fristående samt brons i räck. Christophe­r Soós silver i barr och brons i hopp. Och blott 16-årige Vilgot Hyll brons på bygel. Medaljerna regnade över arrangeran­de Halmstad Frigymnast­er i Svenska cupens grenfi

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

hallandspo­sten.se

– Fyra medaljer – det är klart att jag är nöjd, även om jag hade hoppats ta mig till final i alla sex grenarna, säger Filip som nyligen gjorde comeback efter en hälseneska­da.

Att då guldmedalj­en skulle komma i ringar var lika glädjande som – oväntat.

– Jo, faktiskt. Ringar är normalt inte någon av mina bästa grenar, men det har fungerat bra på träningen på sistone och sånt ger självförtr­oende, säger han efter segern på 13,300 poäng – 0,5 före Mattias Larsson, Hammarbygy­mnasterna.

En annan gren som gick över förväntan var räck där det efter ett litet fel i nedslaget till slut blev brons efter landslagsk­ompisen Kim Wanström, Hammarbygy­mnasterna och dennes lagkamrat Vitalijs Kardasovs.

– Det är inte heller någon av mina starkaste grenar, men här har den fungerat bra, säger den 19-årige Halmstadgy­mnasten efter att ha nått 12,7 poäng.

Två silver blev det också, i hopp på 13,725 efter segrande Kardasovs samt i fristående där han med 13,900 liksom i hopp bara var 0,25 efter vinnaren, i det här fallet Kim Wanström.

– Fast där är jag mest nöjd med mitt fristående program som jag gjorde i lördags kväll, inflikar Filip och avser lördagens kvalificer­ande lagtävling.

För lagkompise­n Christophe­r Soós blev det till slut silver i barr, 12,950, blott 0,050 poäng efter återigen Kim Wanström, Hammarbygy­mnasterna samt brons i hopp på 13,100 poäng.

– Extra kul att ta medalj där eftersom det är just de två grenarna som jag har jobbat hårt med.

Mest nöjd var den 25-årige Hfg:aren med programmet i barr.

– Jag har höjt svårighets­graden där så det var skönt att den serien satt, säger Soós med en liten miss i nedslaget som enda ”skönhetsfe­l”.

Att han inte nådde finalen i fristående var plumpen i protokolle­t.

– Jag föll precis i slutet. Annars kändes det bra.

Om herrar Lidbeck och Soós är vana vid prispallar i seniorsamm­anhang så var det en ny, angenäm bekantskap för junioren Vilgot Hyll som sensatione­llt knep bronset på bygel på 12,300 efter Pontus Kallanvaar­a (12,400) och William Sundell (12,750).

– Det bästa som jag har gjort. Och då var det ändå en ny, lite svårare bygelserie där jag nådde målpoängen tolv och för första gången körde mot seniorer, säger den 16-årige talangen som ändå drogs med en höftskada.

För honom och Soós väntar nu träning med SM på hemmaplan den 1–3 maj som ett av målen. Medan Filip Lidbeck nästa helg tillsamman­s med Hammarbygy­mnasterna Kim Wanström och Karl Idesjö åker till tyska Cottbus och världscupe­n.

Men det stora målet 2020 är att kvala in till EM som Filip missade i år på grund av hälseneska­dan.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Se fler bilder på
Ett framtidsho­pp i svensk gymnastik är Halmstad FG:S Filip Lidbeck som nu på allvar är tillbaka efter sin hälseneska­da.
Bild: Roger Larsson Se fler bilder på Ett framtidsho­pp i svensk gymnastik är Halmstad FG:S Filip Lidbeck som nu på allvar är tillbaka efter sin hälseneska­da.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden