Hallandsposten

Halmialöft­et till nya allsvenska­rna: ”Stor potential”

Han har tränat med lag som Watford, Leeds och Sampdoria. Nästa klubb som vill kika närmare på IS Halmias pojklandsl­agsmålvakt Noel Törnqvist, 17, är allsvenska nykomlinge­n Mjällby AIF.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Mjällbys tränare Milos Milojevic bekräftar för HP att Noel Törnqvist ska träna fem pass med A-truppen under den kommande veckan.

– Vi letar efter målvakter och har faktiskt ingen under kontrakt. Vi letar efter tre målvakter som det ser ut nu och försökte få honom att träna med oss redan i somras.

Då var det inte möjligt, men nu var det okej, säger Milos Milojevic.

Noel Törnqvist tog över som förstemålv­akt i Halmia under den gångna säsongen. Han debuterade i P17-landslaget i oktober och var då den ende spelaren i truppen som inte tillhörde en elitklubb.

Men nu får han alltså chansen att visa upp sig hos Mjällby.

– Noel är väldigt, väldigt bra på att spela ut bakifrån, är kvick, har bra reaktioner och stor potential. Men vi måste se honom i vår miljö och sedan kan vi säga lite mer, säger Milos Milojevic.

Noel Törnqvist skrev nytt kontrakt med Halmia i höstas. Provspelet

Halmias pojklandsl­agsmålvakt Noel Törnqvist ska provträna med allsvenska nykomlinge­n Mjällby AIF under den kommande veckan.

sker med ISH:S goda minne.

– Jag tycker att det är kul att våra yngre talanger utvecklas och uppmärksam­mas av andra klubbar. Så det ser jag bara positivt på, säger Halmias tränare Anders Wallin. Är du rädd för att förlora honom?

– Det är klart att jag gärna behåller Noel i laget 2020. Självklart. Men samtidigt är det en fjäder i hatten för oss som förening att vi utvecklar bra fotbollssp­elare och väldigt roligt för Noel också att få chansen i en klubb som håller så hög klass.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden