Hallandsposten

Första Em-förlusten för lag Hasselborg

Första förlusten i curling-em är ett faktum för svenska lag Hasselborg. Regerande världsmäst­aren Schweiz blev en övermäktig uppgift och Sverige förlorade med 3–9. Desto bättre har det gått för lag Niklas Edin som mot Italien tog tredje raka segern.

- TT

Lag Hasselborg har åkt på sin första förlust i curling-em i Helsingbor­g. I det svenska lagets andra gruppspels­match blev regerande världsmäst­aren Schweiz en övermäktig uppgift, och lag Hasselborg besegrades med 3–9.

– Vi sätter många bra slag i första men gör några misstag och hittar inte riktigt känslan för isen. Det är det som avgör skulle jag säga, säger Agnes Knockenhau­er till Svenska curlingför­bundet efter matchen.

I mars i år möttes Schweiz och Sverige i Vm-finalen i curling. En match som schweizisk­a lag Tirinzoni vann med 8–7.

Sverige vann den första gruppspels­matchen mot Danmark med 6–3 i lördags. I går kväll väntade lagets tredje match mot Tyskland.

– Det känns bra med en lite längre paus. Vi ska dra och käka och snacka ihop oss. Det är viktigt att ta med oss en bra känsla. Det är en lång turnering och vi kämpar på bra där ute rent mentalt, även fast det känns tufft. Vi kommer absolut vara redo att möta Tyskland, säger Knockenhau­er.

Lag Niklas Edin har det gått bättre för. De svenska herrarna följde upp de två inledande segrarna mot Danmark (9–3) och Schweiz (8–5) med att på söndagen även besegra förra årets Em-bronsmedal­jör Italien med 10–4.

Detta trots en tuff start och tidigt underläge.

– Vi fick knyta näven i fickan och verkligen kämpa oss in i matchen från 0–2. Men vi kände att vi spelade bättre än dem och sen kom vi i kapp, tog en fyrapoänga­re och sedan var matchen över, säger Niklas Edin och tillägger:

– Det var en stabil och bra insats.

 ?? Bild: Mathilda Ahlberg/bildbyrån ?? Sofia Mabergs och resten av medlemmarn­a i det svenska damlaget förlorade mot Schweiz i hemma-em.
Bild: Mathilda Ahlberg/bildbyrån Sofia Mabergs och resten av medlemmarn­a i det svenska damlaget förlorade mot Schweiz i hemma-em.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden