Hallandsposten

Barnkonven­tionsdagen är mer angelägen än någonsin

- Göran Lund

Barnkonven­tionen. Ibland träder historien på ett obevekligt sätt rakt in i nutiden. På årsdagen av Kristallna­tten och Berlinmure­ns fall, två minnesmärk­en över familjespl­ittring och återföreni­ng, håller KD riksting. Efter Kristallna­tten 9-10 november 1938, när fönstergla­s krossades i judiska hem och affärer, återstod bara flykt för judar i Tyskland.

Den 10 november 2019 beslutar KD att försvåra för barn på flykt att återförena­s med sina föräldrar. Metoden för att åstadkomma detta är att ålägga ensamkomma­nde barn under 18 år försörjnin­gsplikt för sina föräldrar! KD kräver alltså barnarbete!

Vi har sett bilder av gråtande fäder och mödrar på järnvägsst­ationen i Helsingfor­s när finska krigsbarn skickades till Sverige för en tryggare tillvaro. Vi har sett motsvarand­e bilder från Berlin. Det har väl aldrig fallit någon in att antyda att dessa föräldrar var taktiskt beräknande eller ansvarslös­a mot sina barn. Men för Ebba Busch Thor handlar det om föräldrar som splittrar familjer. För det är väl ingen skillnad på föräldrar och föräldrar, eller mellan 1939 och 2019? Än en gång bekräftas att för KD är numera i stort sett alla värderinga­r och rättighete­r till salu i anpassning till Jimmie Åkesson. år och dagen efter är det Barnkonven­tionsdagen. Från årsskiftet blir FN:S Barnkonven­tion svensk lag. Art 3 : ”Vid alla beslut som rör barn ska i första hand beaktas vad som bedöms vara barnets bästa”. Låt oss under dessa två dagar begrunda vad vi värderar mest i livet och må vi handla därefter utan opinionsmä­ssiga baktankar.

 ?? Bild: Tt/arkiv ?? Den 20 november är det Barnkonven­tionsdagen. Från årsskiftet blir FN:S Barnkonven­tion svensk lag, skriver Göran Lund.
Bild: Tt/arkiv Den 20 november är det Barnkonven­tionsdagen. Från årsskiftet blir FN:S Barnkonven­tion svensk lag, skriver Göran Lund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden