Hallandsposten

Microsoft presentera­de flera kommande spel till Xbox

Udda djur, förminskad­e människor och en syskonberä­ttelse med en transman i ena huvudrolle­n. Microsoft har visat upp flera nya spel som kommer under nästa år.

- Gustav Sjöholm/tt

Spelföreta­get bakom nysläppta ”The outer worlds” är tillbaka med ett äventyr där spelaren ska guida några personer som förminskat­s genom en farlig miniatyrvä­rld. ”Grounded” bjuder på fienden som myror och spindlar, och inslag av byggande, och släpps våren 2020.

Det var en av nyheterna i Microsofts presentati­on X019 i London, där Microsoft visade upp vad som är att vänta det kommande året.

Några månader efter ”Grounded” släpper skaparna av ”Life is strange”, Dontnod, ett berättelse­drivet äventyrssp­el. ”Tell me why” utspelar sig i ett vintrigt Alaska där två syskon utreder händelser i sin barndom. Ett av syskonen är en transman, vilket en del av berättelse­n kommer att kretsa kring.

Den tredje större nyheten var att brittiska Rare, som senast släppte piratspele­t ”Sea of thieves” arbetar med ett spel som kallas ”Everwild”, som ser ut att innehålla fantasifyl­lda djur och samarbete mellan flera spelare.

Fyra mot fyra-spelet ”Bleeding edge”, som visuellt har en del likheter med ”Overwatch” – men där det rör sig om närstrid i stället för skjutande – har fått ett släppdatum, 24 mars nästa år. Även rollspelet ”Wasteland 3”, som utspelar sig i ett postapokal­yptiskt Colorado, fick sitt: 19 maj.

I övrigt presentera­des att en del tidigare släppta titlar dyker upp till Xbox One och Microsofts prenumerat­ionstjänst Game Pass, som flera ”Yakuza”- och ”Final fantasty”-spel.

 ?? Bild: Xbox/tt ?? I ”grounded” gäller det att överleva som en liten person i en stor värld.
Bild: Xbox/tt I ”grounded” gäller det att överleva som en liten person i en stor värld.
 ??  ?? Fantasiful­la varelser verkar det inte råda någon brist på i rares kommande ”everwild”.
Fantasiful­la varelser verkar det inte råda någon brist på i rares kommande ”everwild”.
 ??  ?? ”Tell me why” tar upp teman som identitet, där en av huvudrolle­rna är en transman.
”Tell me why” tar upp teman som identitet, där en av huvudrolle­rna är en transman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden