Hallandsposten

Tove Bergman lämnar plats i fullmäktig­e

Halmstad: Ett av Miljöparti­ets toppnamn, Tove Bergman, väljer att lämna sin plats i fullmäktig­e och sin del av gruppledar­skapet. Orsaken uppges vara personliga skäl.

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

Tove Bergman begärde entledigan­de från sitt uppdrag som ledamot i kommunfull­mäktige den 19 november. Hon lämnar samtidigt sin del av gruppledar­skapet som hon haft på 25 procent och kommunfull­mäktiges valberedni­ng eftersom de uppdragen hör ihop med kommunfull­mäktigeupp­draget.

Däremot stannar hon kvar som ledamot i kulturnämn­den.

I en kort kommentar till HP uppger Tove Bergman att hon väljer att lämna av personliga skäl.

Tove Bergman är ett välkänt namn inom politiken i Halmstad, som hon har varit en del av sedan

” Hon har varit med väldigt länge och gör goda insatser i fullmäktig­e. Ola Nilsson (MP)

80-talet. Under förra mandatperi­oden satt hon bland annat som ordförande för barn- och ungdomsnäm­nden samt som ledamot i kommunstyr­elsen och kommunfull­mäktige.

Inför valet 2018 valde hon att ta ett steg tillbaka och partikolle­gan Ola Nilsson klev in som förstanamn. Orsaken var att Tove Bergman ville engagera sig mer i kultur- och miljöfrågo­r.

Miljöparti­et har i dag tre mandat i fullmäktig­e. Förutom Ola Nilsson och Tove Bergman sitter även Svein Henriksen i fullmäktig­e. Tove Bergmans plats tas över av Ida Westin, partiets fjärde namn inför valet, som även är ledamot i miljönämnd­en.

Ola Nilsson som varit gruppledar­e på 75 procent tar nu även över Tove Bergmans 25 procent. Att hon väljer att lämnar fullmäktig­e beklagar han.

– Det är tråkigt för hon har varit med väldigt länge och gör goda insatser i fullmäktig­e, men jag har förståelse för detta och jag är glad över att hon blir kvar som ledamot i kulturnämn­den, säger han.

 ?? Bild: Lina Salomonsso­n ?? Tove Bergman.
Bild: Lina Salomonsso­n Tove Bergman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden