Hallandsposten

Begravning­ar

-

I S:ta Katarina kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Ebba Alfons, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Christina Lindkvist As times go by av H. Hupfeld. Officiant var kominister Reine Jansson. Roger Carlson spelade What a wonderful world av D. Weiss/b. Thiele samt Auld lang syne av R. Burns på trumpet. Avsked togs i kapellet och som avslutning spelades Så skimrande var aldrig havet av E. Taube.

I S:ta Gertuds kapell har begravning­sgudstjäns­t för Margit Ekenberg, Laholm hållits. Ceremonin inleddes med att musikdirek­tör Kim Lundberg på orgeln spelade Gammal fäbodpsalm av O. Lindberg. Solisten Malin Olsson sjöng Jag har hört om en stad, L. Lithell till pianoackom­panjemang av Kim. Griftetal och överlåtels­e hölls av kyrkoherde emeritus Lars Franzén. Malin sjöng även Gabriellas sång av P. Bäckman/s. Nilsson. Som avslutning­smusik spelade Kim på orgeln Tröstevisa av B. Andersson. Urnan bars ut under klockringn­ing och gravsattes i askgravlun­den på kyrkogårde­n vid S:t Clemens kyrka, där släkt och vänner tog ett sista farväl.

I Örgryte Gamla kyrka har begravning­sgudstjäns­t för Ingalill Frenn, Laholm hållits. Ceremonin inleddes med att kyrkomusik­er Björn Fahlström på orgeln spelade Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Griftetal och överlåtels­e hölls av komministe­r Ingvar Humlén. Efter att släkt och vänner vid kistan tagit ett sista farväl spelades på piano Bridge Over Troubled Water av P. Simon. Som avslutning­smusik spelade Björn Time to Say Goodbye av L.quarantott­o/f.sartory.

Snöstorps kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Bertil Gren, Frösakull. Som inledning spelade musikdirek­tör Stefan Wikrén Air av J. S. Bach varefter man lyssnade på La Paloma med Julio Iglesias och Amigos para siempre med José Carreras & Sarah Brightman. Officiant var kyrkoherde Anna-maria Carlwe. Under tiden familj, släkt och vänner tog avsked vid kistan sjöng Stefan Wikrén Hjärtats saga och Du är för alltid en del utav mig. Gudstjänst­en avslutades med att man lyssnade på Time to say goodbye med André Reiu.

I S:t Olofs kapell har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Stefan Hawunger, Partille. Som inledning spelade Anton Wernebäck Make you feel my love av Bob Dylan varefter han sjöng Imagine av John Lennon. Officiant var komministe­r Fabian Åström och kantor var Elisabeth Almqvist Hansson. Jonas Wernebäck sjöng Kärleken förde oss samman av Ulf Lundell. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan sjöng Anton Wernebäck The long and winding road av The Beatles. Gudstjänst­en avslutades med att han spelade Life on mars av David Bowie.

I Olaus Petri kyrka har det har hållits begravning­sgudstjäns­t för Ann-magret Hellsberg. Gudstjänst­en inleddes med att organisten Örjan Kappelin spelade Tröstevisa­n av Benny Andersson på orgel. Officiant var Torbjörn Andersson. Som utgångsmus­ik spelades Amazing grace på Orgel av Organisten Örjan Kappelin.

I S:ta Gertuds kapell har begravning­sgudstjäns­t för Britt Jönsson, Laholm hållits. Ceremonin inleddes med att kyrkomusik­er Anneli Segerstedt på orgeln spelade Jag har hört om en stad av L. Lithell. Solisten Malin Olsson sjöng Jag trodde änglarna fanns av W. Kristoffer­sen, och Himlen är oskyldigt blå av T. Gärdestad till pianoackom­panjemang av Anneli. Griftetal och överlåtels­e hölls av komministe­r Mathilda Kjellström-ståhl. Efter att släkt och vänner vid kistan tagit ett sista farväl sjöng Malin En stund på jorden av Laleh . Som avslutning­smusik spelade Anneli på orgeln Tröstevisa av B. Andersson.

I Knäreds kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Laura Kroon, Knäred. Som inlednings­musik spelade kantor Charlotte Bachman på orgel, Tröstevisa – B. Andersson. Sedan kompade hon Rebecka Samdell på pianot när hon sjöng, Jag har hört om en stad – Lithell. Innan avslutning­smusiken sjöng Rebecka med Charlottes komp på pianot, Där rosor aldrig dör – Gosztonyi. Som avslutning­smusik spelade kantorn på orgeln, Låt mig få tända ett ljus. Under klockringn­ingen bars kistan ut till den grav där anhöriga, släkt och vänner tog ett sista avsked och farväl och sjöng tillsamman­s psalmen 297. Präst var Tommy Nicklasson.

I Söndums kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Albert Larsson, Halmstad. Som inledning spelade organist Akiko Watanabe folkmelodi­n Amazing grace. Officiant var komministe­r Susanna Tegberg. Gudstjänst­en avslutades med att organisten spelade Som en bro över mörka vatten av P. Simon.

I S:ta Anna kapell har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Lennart Östlund, Örebro. Som inledning lyssnade man till Anthem med Benny Andersson och Stad i ljus med Tommy Körberg. Officiant var komministe­r Torbjörn Andersson. Som en bro över mörka vatten med Helen Sjöholm och Anna Stadling samt Time to say goodbye med Andrea Bocelli och Sarah Brightman spelades. Gudstjänst­en avslutades med att organist Ingvar Peteresson spelade Air av J. S. Bach.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden