Hallandsposten

Astrioprof­ilen pangade in årets mål – med ”fel” fot

Serieseger i division 4 och Dmguld. Här är nästa titel till BK Astrio: Årets mål, framröstat av HP:S läsare och tittare – och gjort med ”fel” fot. – Ja, det var högerdojan som fick göra sitt. Det är inte varje dag man sliter ut den vristen, skrattar Per G

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Astrios annars vänsterfot­ade mittfältar­e och lagkapten slog till hemma mot Genevad/veinge (5–1) i Hallandsfy­ran den 30 maj.

Per Gulda och lagkompise­n Oliver Hansson var först inne på att slå en kort hörna från vänster. Men de tänkte om när Genevad/veinge mötte upp med två man.

I stället fattade Gulda position vid D:et utanför straffområ­det – och när Hanssons hörna spelades ut stod han perfekt placerad för att klippa till på halvvolley.

– Där hinner man inte tänka så mycket mer än att bollen ska in i mål, så där är det bara att damma av högerdojan. Jag fick till en bra träff så det var kul, säger han.

Bollen for som ett spjut genom klungan av spelare i straffområ­det, förbi målvakten Dino Ejup och in i nätet till 2–0.

Hallandspo­stens tittare och läsare gillade vad de såg och gav Per Gulda 28 procent av rösterna i tävlingen om årets mål. Tvåan, ett nickmål av Alets Victor Johnsson Haahr mot Centern, fick 23 procent.

– Det är alltid kul att vinna någonting oavsett vad det är. Kul att det blev nominerat, tycker Gulda.

Han har mest spelat vänsterbac­k på senare år, men fick under 2019 en ny roll som innermittf­ältare.

Totalt blev det sju mål från honom i serien.

Vad tycker du själv är ett snyggt mål?

– Ska man ta från nominering­arna här så tycker jag att (Emil) Tot Wikströms mål var väldigt snyggt också – han bryter in i banan och lägger den i bortre, om jag inte minns fel. Även Oscar Petersson i HBK, när han lägger upp den i första krysset.

– Visst, hade mitt gått i krysset så hade det varit snyggare. Men tekniskt sett är det snyggt när bollen inte ligger still på marken. Volleyskot­t, halvvolley och sådant är alltid snyggt.

2020 är Astrio tillbaka i division 3 efter ett år i fyran. Per Gulda följer med upp och ser fram emot att återförena­s med sin tränare från Halmiatide­n, Peter Lindau:

– Jag trodde att vi skulle komma topp fem redan förra året i trean (2018), men vi gjorde en poängmässi­gt dålig vår och det räckte inte hela vägen då. Så det är skönt att vara tillbaka igen och med ett ännu starkare lag dessutom. Så det ska bli riktigt roligt.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Tv-skärmen visar hur Astrios lagkapten Per Gulda klipper till med högerfoten på halvvolley och dundrar in bollen bakom Genevad/veinges målvakt Dino Ejup. Målet, som betydde 2–0 på väg mot en seger med 5–1, har nu utsetts till årets snyggaste av Hallandspo­stens läsare och tittare.
Bild: Jari Välitalo Tv-skärmen visar hur Astrios lagkapten Per Gulda klipper till med högerfoten på halvvolley och dundrar in bollen bakom Genevad/veinges målvakt Dino Ejup. Målet, som betydde 2–0 på väg mot en seger med 5–1, har nu utsetts till årets snyggaste av Hallandspo­stens läsare och tittare.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden