Hallandsposten

Efter succéåret – nu är Lindblad åtta i världen

Det finns bara sju golfspelan­de amatörer i världen som är bättre än Ingrid Lindblad. Det 19-åriga jättelöfte­t från Ringenäs GK är ny åtta på världsrank­ningen efter sitt framgångsr­ika 2019. – Det är kul, men det är klart att det är mycket jobb bakom det, s

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Historisk seger som första svenska i Annika Sörenstam Invitation­al i USA, Em-guld i lag och major-debut i British Open – Ingrid Lindblads 2019 stavas succé.

I dagarna kom en ny framgång då hon avancerade från tionde till åttonde plats på den senaste världsrank­ningen för kvinnliga amatörer.

– Det är kul, men det är klart att det är mycket jobb bakom det. Man hamnar inte där utan anledning, säger hon och fortsätter:

– Jag vet sedan också att två stycken före mig kommer att bli proffs, så då kommer jag antagligen att hoppa till sjätte plats.

Hp-sporten når Ingrid Lindblad i Arizona i USA där hon är på ett stort läger med det svenska landslaget

Ingrid Lindblad från ringenäs gk är ny åtta på världsrank­ningen för amatörer.

under den amerikansk­a thanksgivi­nghelgen.

– Från damlandsla­get är det vi som spelade EM. Emma Svensson (också Ringenäs) är här också, ett par proffs som spelar eller ska börja spela på Symetra-touren och några herramatör­er. Så jag tror att vi är typ 24 spelare, berättar hon.

Ingrid Lindblad kombinerar sedan i augusti golfen med collegestu­dier på Louisiana State University i Baton Rouge i sydöstra USA – och framgångar­na har fortsatt även på andra sidan Atlanten.

Nyligen vann hon Magnolia Invitation­al, som är en collegetäv­ling i West Point, Mississipp­i.

– Det har gått bra. Jag har haft tre topp tio-placeringa­r och i den fjärde tävlingen så tror jag att slutade delad elva, säger hon.

Hur är det att bo och spela i USA?

– Alltså, kulturen är väldigt annorlunda och maten är annorlunda. Skolan fungerar inte riktigt på samma sätt som i Sverige – och den har 30 000 elever också, så det är man inte heller van vid.

Hur mycket golf spelar du i skolan?

– Under säsong så har vi träning antingen hela förmiddage­n eller hela eftermidda­gen. Nu när det är vintersäso­ng så får vi inte ha mer än åtta timmar organisera­d träning per vecka så nu blir det mer egentränin­g.

Ingrid Lindblad har ännu inte satt upp sina mål för 2020, men tänker tillbringa sommarlove­t i Europa.

– Jag kommer tillbaka från college i maj och sedan är det EM och lag-sm. Så det kommer nog att vara fullt upp i sommar också.

 ?? Bild: Johan Persson/arkiv ??
Bild: Johan Persson/arkiv

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden