Hallandsposten

Zeqiri nöjd med provspelet hos Öster

Laholms FK:S jagade skyttekung Gjenis Zeqiri, 20, har visat upp sig hos Superettan­laget Öster under två dagar. Han gjorde mål i en internmatc­h och är nöjd med besöket i Växjö.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

– Personlige­n känner jag att det har gått bra. Jag visste att tempot skulle vara högt, men det var jag förberedd på mentalt, säger han.

Gjenis Zeqiri, som delade skytteliga­segern i division 3 sydvästra Götaland på 18 mål, var en av sju spelare som Östers tränare Denis Velic ville kika närmare på under två dagar i veckan.

Efter ett träningspa­ss i onsdags ägnades torsdagen åt en internmatc­h inomhus i Tipshallen.

– Vi spelade i 50 minuter ungefär. Jag stod för ett mål och några lägen och kunde ha gjort ett mål till kanske, berättar Zeqiri.

Vad fick du för feedback, kan det bli något mer konkret av det?

– Ingen feedback ännu. Jag fick lite beröm av tränarna under träningarn­as gång, men de hör av sig om en vecka till alla som var och provspelad­e och så får vi se.

Gjenis Zeqiri har tidigare även provtränat med IS Halmia och division 2-lagets tränare Anders Wallin har förklarat att man är ”väldigt intressera­de” av hans tjänster. Zeqiri själv säger om Halmia: – Det är ett jättefint gäng. Det har varit roligt att träna med dem. Det är en bra klubb, bra spelare, fin ledning, styrelse och allting. Det har gått bra där också och jag har fått bra feedback från tränarna.

Har Halmia gett dig något bud?

– Nej, de har inte erbjudit något kontrakt så, utan de har mest sagt att de vill ha mig där till säsongen 2020. Men jag har sagt att jag avvaktar. Jag har några provspel först och så får vi se vad jag beslutar mig för.

Zeqiri vill inte säga vilka andra klubbar som finns med i bilden, men enligt uppgifter till HP har även Landskrona och Norrby visat intresse för honom.

Är Laholm fortfarand­e ett alternativ?

– Jag stänger inga dörrar. Jag har mycket att tacka Laholm för. Det är en fantastisk förening och jag har snackat lite med Joseph (Wahlund), nye tränaren, och Peter Åberg, sportchefe­n, men jag har också sagt att jag är sugen på att spela högre upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden