Hallandsposten

Karlssons premiärlug­n: ”Kul att folk tror på mig”

Hon har krossat Sverigeeli­ten och skidvärlde­n ser fram emot ett nytt möte med Therese Johaug. En lugn Frida Karlsson tar uppståndel­sen inför världscupp­remiären i Ruka med ett leende, och hyllas för det.

- TT

– Jag kan inte se mig själv som en favorit, säger Karlsson.

Frida Karlsson världscupd­ebuterade i italienska Cogne i februari, inför VM i Seefeld som blev den då 19-åriga skidstjärn­ans stora internatio­nella genombrott.

Drygt nio månader senare ska hon inleda sin första internatio­nella säsong som senior. Under fredagen är det världscupp­remiär med sprint i minitouren i Ruka, på gränsen till finska Lappland.

– Jag skulle inte säga att jag som förstaårss­enior, det blir väl typ tredje världscupt­ävlingen, kan se mig själv som en favorit, det kan jag inte. Men det är kul att folk tror på mig, säger Frida Karlsson.

Förväntnin­gar är höga sedan den allsidiga åkaren från Sollefteå förra veckan tagit en dubbelsege­r i Sverigepre­miären i Gällivare. På tio kilometer i fri stil vann Karlsson med 6,2 sekunder före Charlotte Kalla. På tio klassiskt var Karlsson 40 sekunder före Jonna Sundling.

– Man är ödmjuk inför att varje lopp är olika. Jag vet att det var tufft med föret i den tävlingen (tio klassiskt). Jag tror att jag löste det ganska bra med min löpteknik. Det känns väldigt spännande inför helgen. Det känns bra i kroppen liksom, säger Karlsson

Känner du dig ny i de här sammanhang­en?

– Nej, egentligen inte. Jag har ju varit med förr och vet vad som gäller, vet hur rutinerna går till och känner alla i laget – har tränat med dem hela året. Jag känner mig inte ny.

 ?? Bild: Mathias Bergeld/bildbyrån/arkiv ?? Frida Karlsson gav ett styrkebesk­ed i världscupg­enrepet i Gällivare. På fredagen startar världscupe­n i finska Ruka.
Bild: Mathias Bergeld/bildbyrån/arkiv Frida Karlsson gav ett styrkebesk­ed i världscupg­enrepet i Gällivare. På fredagen startar världscupe­n i finska Ruka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden