Hallandsposten

Respektful­lt mellan champions på gala

Halmstad Muay Thai gjorde bra ifrån sig under den egna galan Champions Fight Night där thaiboxnin­gen stod i centrum.

- Simon Larsson sl@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Sport:

En kram. Så avslutades varje thaiboxnin­gsmatch under Champions Fight Night i Halmstad arena. Den ömsesidiga respekt som utövarna visade upp för varandra kulminerad­e i matchen mellan hemmaboxar­en Keiwan Adibi och Anders Nord där publiken, på Adibis uppmaning, hyllade Nord efter att han avslutat sin sista match i karriären.

– Vi blottar oss själva i ringen och därför tror jag att det blir en personlig relation på något sätt. Man kan liksom inte hata någon som lägger hela sitt liv på någonting man älskar, utan att få betalt för det, säger Halmstad Muay Thais Keiwan Adibi som förlorade matchen i 77-kilosklass­en.

Adibi inledde dock matchen piggt men mattades av ju längre matchen led, mycket på grund av Nords tunga kroppsslag.

– Jag är nöjd med min insats fram till sista ronden. Det kändes som att han fick ut max av sin gameplan i sista ronden, till skillnad från mig och jag tror det är där jag förlorar matchen, säger han.

Förlust blev det även för hemmaboxar­en Kenny Hong som inte lyckades besegra Kristoffer Björkskog från Helsinki Thaiboxing Club. Matchen kunde dock ha slutat på ett annorlunda sätt om det inte varit så att Kenny Hong åkte på en skada på foten tidigt i första ronden.

– Jag kunde inte trycka ifrån med foten vilket försämrade min snabbhet. I sista ronden kände jag att det släppte men innan dess låste det sig lite, säger han besviket.

Några som däremot gick vinnande ur sina matcher var Emil Flystam som besegrade Schwana Kadirzada i 71-kilos klassen och Emal Faqiri som besegrade den danska mästaren Chaya Tran i 54-kilos klassen.

Emil Flystams match blev en blodig historia där bägge boxarna blödde ymnigt från huvudet och fick undersökas av ringläkare­n under matchen. Ivrigt påhejade av respektive supportrar kunde dock Flystam ta hem segern.

Emal Faqiris match blev dock inte lika långvarig. I den andra ronden lyckades Faqiri sänka den danska mästaren Tran med en hoppspark. Innan ronden var slut hade han även hunnit med att få in en bra träff med en snurrspark. Domaren gick då in och bröt matchen innan tredje ronden hann börja.

– Det är det som är min stil. Jag vill få kontroll först och sen använda mig av fina sparkar och snurrgreje­r. Jag gillar att showa, säger han med ett brett leende.

Till stort jubel från publiken bars han sedan ut ur arenan av sina lagkompisa­r med bucklan i sin hand. Just den mycket engagerade publiken hyllades stort av hemmaboxar­na

– Det är något speciellt. Det ger det där lilla, lilla extra när man är inne på sista tanken och man hör sina vänner och nära och kära skrika ut ens namn och hurra. Det är något utöver det vanliga och det är därför jag älskar det här så mycket, säger Keiwan Adibi.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Bild: Roger Larsson ?? Hemmaboxar­en Emal Faqiri besegrade den danska mästaren Chaya Tran i 54-kilos klassen. Med sin akrobatisk­a fightingst­il rev han ner stora applåder från publiken.
Bild: Roger Larsson Hemmaboxar­en Emal Faqiri besegrade den danska mästaren Chaya Tran i 54-kilos klassen. Med sin akrobatisk­a fightingst­il rev han ner stora applåder från publiken.
 ??  ?? Publiken i arenan fick uppleva både blodflöde och kramar. Här åker Rebecka Rudén på en hård smäll.
Publiken i arenan fick uppleva både blodflöde och kramar. Här åker Rebecka Rudén på en hård smäll.
 ??  ?? Enayatulla­h Nasrullah från Halmstad Muay Thai lyfter bucklan efter en klar seger i 57-kilos klassen.
Enayatulla­h Nasrullah från Halmstad Muay Thai lyfter bucklan efter en klar seger i 57-kilos klassen.
 ??  ?? Keiwan Adibi får motståndar­en Anders Nord på fall. Nord reste sig dock och tog hem matchen.
Keiwan Adibi får motståndar­en Anders Nord på fall. Nord reste sig dock och tog hem matchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden