Hallandsposten

17-årig pojke anklagas för grov förnedring

Laholm: Vuxenutbil­dningen och praktiska gymnasiepr­ogram flyttar in på Campus Laholm när paviljonge­rna avvecklas för att spara pengar.

- Evelina Gunnarsson eg@hallandspo­sten.se 010-471 50 54

Laholm: En 17-åring misstänks ha tvingat en jämnårig pojke att klä av sig naken inför kamera och sedan hotat att lägga upp filmen på Snapchat. Offret ska ha blivit misshandla­d och tvingats kyssa förövarens fötter.

I slutet på januari avvecklas paviljonge­rna på Campus Laholm. Det är en del av det besparings­paket som kultur- och utveckling­snämnden (kun). I och med detta sparar kommunen årligen 2,5 miljoner kronor.

I september fick barn- och utbildning­snämnden (bun) och kun i uppdrag att lösa lokalanvän­dningen för Lagaholmss­kolan, Vuxenutbil­dningen och Campus Laholm.

– Det är på väg att lösa sig. Troligtvis får vi loss tre rum på Lagaholmss­kolan. Där får det plats 30 elever, säger kun:s ordförande Ove Bengtsson (C).

Lokalerna är tomma sedan sjätteklas­sarna försvann till Nya Glänninges­kolan.

Nu flyttar vuxenutbil­dningen och SFI samt några praktiska gymnasiepr­ogram in på Campus Laholm.

– I helhet är flytten positiv. Lärarna får större kontakt med sina gymnasieko­llegor. Minuset är att det kan upplevas som mer trångt. Det påverkar också schemalägg­ningen lite, nu kommer vi få utnyttja hela dagen, säger Ulf Bergström chef på vuxenutbil­dningen.

De nya lokalerna som ska användas ligger i närheten av en förbindels­ekorridor mellan Campus Laholm och Lagaholmss­kolan. Problemet har varit att hitta stora lokaler.

Ulf Bergström oroas inte över att vuxna ska in i Lagaholmss­kolan.

– Du kommer åt de klassrumme­n direkt från campus huvudbyggn­ad och eleverna ska inte gå igenom Lagaholmss­kolans lokaler, säger Ulf Bergström.

Flytten från paviljonge­rna är räknad till 16 december men stora delar av vuxenutbil­dningen har redan flyttat ut.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden