Hallandsposten

Centern vill bygga bostäder i Plönninge

Plönninge: Klimatsmar­ta bostäder med närhet till naturen. Det är Centerpart­iets vision för området runt gamla Plönningeg­ymnasiet.

- Therése Alhult ta@hallandspo­sten.se

HP har tidigare berättat att Plönningeg­ymnasiet i utkanten av Harplinge ska förberedas för försäljnin­g. Det gäller skolområde­t och byggnadern­a som används till företag.

I en del av skolbyggna­derna bedrivs i dag undervisni­ng för elever från Steningesk­olan och Kvibillesk­olan. På gräsmattan utanför klassrumme­n sparkar några elever fotboll medan andra klättrar i en lekställni­ng och cyklar på röda trehjuling­ar.

Kanske kommer det även i framtiden att vara en plats full av liv och rörelse?

Det hoppas i alla fall centerpart­iet, som på onsdagen presentera­de sina planer på att bygga bostäder på området.

” Här finns alla möjlighete­r för att bygga bostäder för olika åldrar.

Jenny Axelsson (C), kommunråd

– Här finns alla möjlighete­r för att bygga bostäder för olika åldrar. Det är nära till fantastisk natur och inte långt till Harplinge där det finns skola och annan service. Det skulle dessutom stärka Harplinge som ort. Vi vill att hela Halmstad ska växa, även orterna utanför centrum, säger kommunråde­t Jenny Axelsson (C).

Ett första steg är att peka ut Plönninge i den kommande översiktsp­lanen och den fördjupade översiktsp­lanen för norra Halmstad.

– Vi tänker oss klimatsmar­ta bostäder med innovativa lösningar för energi och vatten. Det här skulle kunna bli ett pilotproje­kt för hållbart byggande, säger Jenny Axelsson som betonar att man inte vill ta någon åkermark i anspråk.

Det 450 hektar stora området med skogs- och jordbruksm­ark i anslutning till skolan ska fortsätta att vara i Region Hallands ägo.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Yngve Kihlberg (C), gruppledar­e och Jenny Axelsson (C), kommunråd.
Bild: Roger Larsson Yngve Kihlberg (C), gruppledar­e och Jenny Axelsson (C), kommunråd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden