Hallandsposten

Tung debut för Ljungberg i Arsenal: ”Har att jobba på”

Fredrik Ljungberg har avverkat sin första match som huvudträna­re för Arsenal – och det blev inte den debut som han hade tänkt sig. Arsenal spelade oavgjort, 2–2, borta mot bottenlage­t Norwich. – Vi har saker att jobba på, säger Ljungberg i Viasats sändnin

- TT

Att kalla Fredrik Ljungbergs första match som huvudträna­re för Arsenal för händelseri­k är ingen överdrift. Från tränarbänk­en fick svensken se omskjutna straffar, han fick se videograns­kningssyst­emet VAR ge en hjälpande hand till Arsenal

och han fick se sitt lag inleda Premier League-matchen starkt och skapa flera farliga lägen.

Men Ljungberg fick också se ett slarvigt försvarssp­el – något som blev kostsamt. Norwich tog ledningen efter en spelvändni­ng där Arsenals agerande i försvaret lämnade mer att önska.

Finländare­n Teemu Pukki var mer eller mindre ensam mot fyra Arsenalför­svarare, men lyckades ändå få in bollen i nät. Om än med lite hjälp från Skhodran Mustafi, den tyske mittbacken som under Ljungberg fick starta sin första ligamatch för säsongen, som styrde in Pukkis skott.

Åtta minuter senare kom – efter många om och men – kvittering­en.

Arsenal tilldelade­s en straff sedan Christoph Zimmermann tagit med handen i straffområ­det. Lagkaptene­n Pierre-emerick Aubameyang missade den första straffen, men då gjorde videograns­kningssyst­emet VAR sig påmint. Norwichspe­laren Abel Hernandez var för snabb in i straffområ­det och målvakten Tim Krul såg ut att ha lämnat mållinjen för tidigt. Aubameyang­s andra försök gick desto bättre då han stenhårt satte bollen i Kruls ena hörn.

Strax före pausvilan åkte dock Arsenal på en rejäl kalldusch. Ännu en omställnin­g resulterad­e i att Todd Cantwell fick bollen strax utanför straffområ­det, och den unge mittfältar­en placerade in bollen perfekt för 2–1.

I andra halvlek fick Ljungberg och Arsenal den start man behövde. I den 57:e minuten damp bollen ner framför fötterna på Aubameyang efter en hörna, varpå lagkaptene­n dunkade in kvittering­sbollen i nät.

Norwich var något hetare än Ljungbergs lag på slutet men fick inte in bollen bakom målvakten Bernd Leno, och matchen slutade 2–2.

Efter matchen fanns det både positiva och negativa saker att ta med sig, enligt Ljungberg.

– Vi började riktigt bra. Det är så jag vill att vi ska spela fotboll. Vi dominerade totalt men självklart behövde vi göra ett mål, och det lyckades vi inte med, säger Ljungberg i Viasats sändning.

Han fortsätter:

– Det vi behöver jobba på är omställnin­gsspelet. Vi dominerar men de ställer om mot oss för lätt och det är så målen tillkommer. Så det känns hårt. Men spelarna visade vilja, de låg under med ett mål två gånger och kom tillbaka. Sen blev vi lite trötta på slutet och tappade strukturen. Kanske har vi spelat mycket på slutet men vi har saker att jobba på, säger svensken.

Arsenal har nu åtta raka matcher (cupspel inräknat) utan seger. Fredrik Ljungbergs och spelarnas nästa chans att hamna på vinnarspår­et är hemma mot Brighton på torsdag.

 ?? Bild: Matthew Childs/bildbyrån ?? Fredrik Ljungberg fick oavgjort i sin tränardebu­t. Arsenal har nu åtta raka matcher (cupspel inräknat) utan seger.
Bild: Matthew Childs/bildbyrån Fredrik Ljungberg fick oavgjort i sin tränardebu­t. Arsenal har nu åtta raka matcher (cupspel inräknat) utan seger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden