Hallandsposten

Ljung flyttar hem till HBK: ”Är klubben jag älskar”

Här är näste återvändar­e till Halmstads BK: Backen Viktor Ljung, 28, flyttar hem efter utflykter till Helsingbor­gs IF, norska Levanger och IFK Värnamo. – F-n vad gött. Målet har alltid varit att komma tillbaka till Halmstad för det är klubben jag älskar,

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Värvningen presentera­des dagen efter att HBK:S meste allsvenske spelare Torbjörn Arvidsson återvände som ny assisteran­de tränare.

Viktor Ljung har skrivit på för två år. HBK:S manager Magnus Haglund säger till HP:

– Vi vill ha Viktor för att det till att börja med är en Hbk:are sedan barnsben. Det är en spelare som är gångbar på alla fyra positioner­na i backlinjen och en spelare med två väldigt bra fötter, ett starkt huvudspel och snabbhet.

– Dessutom är han i en ålder som är väldigt intressant för oss att fylla på i, det vill säga det här mellanskik­tet –han är född 1991 och är 28 år. Så det var träff på alla de olika kategorier av egenskaper som vi sökte.

Viktor Ljung kom till HBK från IS Örnia som 12–13-åring och gjorde allsvensk debut för Bollklubbe­n redan 2010.

Inför säsongen 2016 sökte han sig vidare till Helsingbor­gs IF, men tiden i Skåne förstördes av först en korsbandss­kada och därefter lårproblem.

Han tränade med HBK i januari 2018, men hamnade i stället i norska Levanger. I år har han represente­rat IFK Värnamo, som slutade sjua i division 1 södra.

– Jag har spelat 31 matcher i år, varav 29 från start, inklusive träningsma­tcher. Kroppen har behövt en sådan säsong med många matcher för att känna att den är på G igen. Det har varit jäkligt skönt, säger han och fortsätter:

– Jag är glad att jag tog det steget till Värnamo och division 1 faktiskt. Jag tror att det var rätt val för mig – och det var det ju eftersom jag lyckades komma till HBK nu.

Skadeprobl­emen verkar nu vara historia.

– Jag fick inte jättebra rehab efter min korsbandso­peration – det tog över ett år innan jag kom tillbaka. Men sedan snackade jag lite med Simon (Bakkioui, HBK:S sjukgymnas­t) när jag var i Norge och fick bukt på det och fick ett annat upplägg. Sedan dess har det funkat bra och jag har spelat i nästan ett och ett halvt år nu utan några problem, säger Viktor Ljung.

Han var ytterback i HBK och Helsingbor­g, men har i år mest spelat mittback i Värnamo – där han hade kontrakt även över 2020.

– Han har gjort en kanonsäson­g där han har varit Värnamos klart bäste spelare i division 1. Han är nu fullt frisk och i väldigt bra form, och vi ska veta att division 1 är en bra serie. Är man bra i ettan, då har vi konstatera­t att då håller man också väldigt bra i Superettan, säger Magnus Haglund.

Viktor Ljung själv säger:

– Jag har spelat mittback under nästan hela säsongen och har trivts väldigt bra med det, men jag kommer nog förmodlige­n att konkurrera i första hand som ytterback till en början (i HBK). Sedan får vi se vart det leder. Men i framtiden vill jag nog vara mittback – det känns som att man kan få lite längre karriär där.

 ?? Bild: Johanna Lundberg/bildbyrån/arkiv ?? Viktor Ljung, som här ses i aktion under en allsvensk match borta mot AIK 2015, återvänder till Halmstads BK efter fyra säsonger i Skåne, Norge och Småland.
Bild: Johanna Lundberg/bildbyrån/arkiv Viktor Ljung, som här ses i aktion under en allsvensk match borta mot AIK 2015, återvänder till Halmstads BK efter fyra säsonger i Skåne, Norge och Småland.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden