Hallandsposten

Engström nära sin första tourseger: ”Lite stolpe ut”

Julia Engström, 18, hade vittring på sin första seger på Europatour­en. Golftalang­en från Ringenäs GK låg tvåa inför sista dagens spel i spanska Marbella, men blev till slut delad fyra – vilket ändå är nytt personbäst­a. – Flytet var inte på min sida i dag.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Julia Engström var både glad och besviken efter söndagens upplösning i Andalucia Costa del Sol Open de Espana, som var årets näst sista tävling på Europatour­en.

– Hade någon sagt till mig att jag skulle komma fyra denna veckan så hade ju tagit det. Sedan är det klart att när man hamnar i den positionen som jag hamnade i så hade jag hoppats på lite mer, säger hon och fortsätter:

– Men flytet var inte på min sida i dag. Jag hade lite stolpe ut. Det är en tuff bana och vi hade ganska mycket tuffare förhålland­en i dag också med en del vind och lite regn på slutet, så det var stor skillnad från de andra dagarna.

– Men överlag har jag gjort en bra tävling. Jag har bara Lpga-tourspelar­e – som har kommit hem till Europa för att avsluta säsongen – framför mig, vilket jag känner är ett tecken på att jag har gjort något bra. I dag kanske inte riktigt blev som jag hade velat, men så är det och jag är en erfarenhet rikare.

Julia Engström, som tidigare hade två femteplats­er som bäst på Europatour­en men missade cuten senast i Indien, slog sig in i segerstrid­en efter att ha gått lördagens runda på starka 64 slag – hela åtta under par.

Även det var personbäst­a och skickade upp henne som totaltvåa, två slag efter då ledande danskan Nanna Koerstz Madsen.

– Jag skulle nog säga att jag generellt sett spelade min bästa golf någonsin i går. Jag slog bollen sjukt bra och puttade väldigt bra också. I går satt allting verkligen ihop, säger hon.

På slutvarvet på söndagen inledde

Engström med åtta raka par och var uppe i delad ledning efter sex-sju hål. Sedan föll hon dock tillbaka och slutade på 75 slag, tre över par, efter tre bogeys på de tio sista hålen.

Till skillnad från i lördags, då hon gjorde hela nio birdies varav de fyra sista i rad på hål 15–18, blev det nu inte enda för henne i ledarbolle­n. Var du lite tagen av stundens allvar?

– Nej, det skulle jag nog inte säga. Jag var lite nervös på ettans tee, men skickade ut den på fairway och sedan släppte det ganska mycket. Jag hade väldigt bra stöd där ute och tyckte bara det var kul. Det har varit fullt med svenskar här och så har nästan hela mitt sponsornät­verk varit här, så det var kul att få spela bra framför dem.

Totalt landade Julia Engström på 279 slag, vilket var fyra efter segrande nederländs­kan Anne Van Dam.

Den delade fjärdeplat­sen gav henne en prischeck på 11 200 euro, motsvarand­e cirka 118 000 svenska kronor.

 ?? Bild: Christoffe­r Borg Mattiasson/bildbyrån/arkiv ?? Julia Engström gick ut som tvåa men blev till slut fyra – nytt personbäst­a – på Europatour­en i Spanien.
Bild: Christoffe­r Borg Mattiasson/bildbyrån/arkiv Julia Engström gick ut som tvåa men blev till slut fyra – nytt personbäst­a – på Europatour­en i Spanien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden