Hallandsposten

Tilda Hellgren: ”Jag vet inte riktigt vad som hände”

Hylte/halmstads damer skulle ta en säker seger mot Värnamo på hemmaplan. I alla fall på papperet. – Jag vet inte riktigt vad som hände, säger Hylte/halmstads Tilda Hellgren efter matchen.

- Linda Weinstock

Hylte/halmstads damer ledde en bra bit in i det första setet med 21–18 och såg ut att gå mot setseger mot Värnamo.

Då hände något i H/H och Värnamo

avslutade setet med 7–1 i poäng och plockade hem setet med 25–22.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Det tog bara stopp och vi bjöd in dem i matchen. Vi kanske var för avslappnad­e, analyserar Hylte/halmstads bästa spelare, Tilda Hellgren och fortsätter:

– Först och främst fick vi fokusera på nästa boll och försöka bryta, men det gick inte och vi hamnade i en svacka som vi inte kunde ta oss ur.

Men hemmalaget kom tillbaka in i matchen och plockade de tre efterfölja­nde seten på ett övertygand­e sätt, 25–12, 25–15 och 25–16.

– Det flöt på bra i de sista seten

Tilda Hellgren och hennes Hylte/ Halmstad vann hemmamötet mot Värnamo med 3–1 i set. och var kul att spela och dessutom fick många chansen att spela i dag, säger Hellgren.

– Det var riktigt bra serve också och det kändes bra.

Hellgren själv utsågs till matchen bästa spelare i hemmalaget och med sina 15 poäng var hon överlägset bäst i Hylte/halmstad.

– Jag hade en riktigt bra match i dag och det tar jag med mig till nästa match, säger hon.

Hylte/halmstad är bara två poäng efter Lindesberg på den eftertrakt­ade fjärdeplat­sen som är sista plats till Grand Prix.

– Vi är riktigt taggade. Vi vill komma till GP så vi ska göra allt för att ta den platsen, säger Hellgren.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden