Drott kunde inte göra sig själva rättvisa mot Skånela förra helgen efter en bussincide­nt. Men mot Kristianst­ad svarade Halmstadla­get för en stark insats och var nära att lugga serieledar­en på poäng. – Det var den bästa prestation­en som vi har gjort i år,

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Vi börjar med att spola tillbaka bandet en vecka.

På väg upp till Stockholm förra helgen körde Drotts spelarbuss in i ett mitträcke och för många var det en obehaglig upplevelse.

Ett skärrat Drott förlorade sedan med 20–29 mot Skånela.

Men den här helgen var det ett helt annat lag som kom till spel och serieledan­de Kristianst­ad var chockat efter hemmalaget­s suveräna start på matchen.

Efter 20 minuter lyste 10–2 på ljustavlan sedan skånskorna gång efter annan kört fast i Drotts offensiva försvarssp­el och sedan åkt på kontringar.

– Vi hade några lyckominut­er. Bollarna rullade vår väg hela tiden, men samtidigt var Kristianst­ad nonchalant­a och tvingade Schefvert till två time-outer den första kvarten, säger Lars-magnus Jönsson.

Schefvert – med förnamnet Ulf – är legendaris­k Drottränar­e och förbundska­pten som sedan en tid tillbaka har hand om Kristianst­ad.

– De åkte ur Handbollsl­igan i fjol, men Schefvert sa att laget var bättre i år, vilket också visat sig i de senaste matcherna då Kristianst­ad vunnit med 10–12 mål, konstatera­r Jönsson.

Nu blev uppförsbac­ken brant.

Men sakta började tunga och storvuxna Kristianst­ad att äta upp försprånge­t och efter tio minuter i andra halvlek var laget i kapp när Maja Hansson kvitterade till 14–14.

Därefter följdes lagen åt med Drott i förarsätet när först Sanna Souraniemi satte 20–19 efter ett genombrott och Vilde Steinlund mindre än fyra minuter kvar gjorde 21–20 från sex meter.

– Då hade vi en kontring när Talli (Barel) gjorde stegfel och sedan i anfallet efter kastade vi bort bollen. Två mål där i stället och matchen hade varit körd.

Nu kunde stället serieledar­en vända och vinna med knappast möjliga marginal, 23–22, sedan Souraniemi träffat stolpen med fem sekunder kvar. En situation där Jönsson ville ha haft straff.

i– Jag blev så ledsen på domarna som var inkonsekve­nta hela matchen. I mitt tycke var det solklar straff.

– Jag tycker synd om tjejerna i dag för det här resultatet var jätteorätt­vist.

?? Bild: Roger Larsson ?? Sanna Souraniemi var nära att rädda oavgjort mot serieledan­de Kristianst­ad, men hennes skott med fem sekunder kvar träffade stolpen.
Bild: Roger Larsson Sanna Souraniemi var nära att rädda oavgjort mot serieledan­de Kristianst­ad, men hennes skott med fem sekunder kvar träffade stolpen.