Hallandsposten

Mitt i prick i sulkyn tre gånger för Peter Zadel

Efter en mjukstart på karriären i Sverige 2016 har det mesta pekat uppåt för Peter Zadel Den 35-årige slovenske lärlingen som jobbar hos Peter Unterstein­er tog tre segrar på Halmstadtr­avet och han agerade med stor kyla under tävlingarn­a.

- Thomas Engman

– Det här var min första trippelseg­er i Sverige, och om jag minns rätt blev det två tripplar i Slovenien, ler Peter Zadel.

Ingen av de vinnande hästarna var spelade till favoriter vilket gör prestation­en minst sagt råstark. I V65:an satte Peter Zadel dit Peter Unterstein­ers Ofelia O. E. och trots hårt tempo gled stoet undan från ledningen till säker seger.

– Jag var lite orolig före loppet då hon kändes rullig i aktionen, förklarar Peter.

Men i loppet agerade Ofelia O.E. som en klocka och hon gjorde ingen besviken.

– Jag hade bra kontroll på loppet, menar Peter och känslorna bubblade inombords vid målet.

– Ja, det var härligt men något firande blir det nog inte för det väntar jobb i stallet tidigt i morgon, skrattar Peter.

Smilbanden hos Peter var redan uppåt efter segrarna i ramloppen och även här var segerrecep­ten spets och slut för Move It Brodde och Sabath Black A.T.

En häst som känns spännande är Riccardo Bianchis Sabath Black A.T. som är född i Serbien men mest tävlat i Ungern,

– Vi siktar mot derbyt i Ungern nästa år, förklarar Peter.

Johan Unterstein­er hade ett stort favorittry­ck på sig i flera av V65-loppen. Han inledde i stor stil med Harvey som delvis räddade stalläran med segern i långloppet.

– Ägarna tyckte vi skulle starta trots 3 000 meter men jag var mer tveksam, berättar Johan.

Harvey har enligt Johan inte visat form på slutet men av den varan såg man inte så mycket. Hästen var kvick från start och satt ganska tidigt i ledningen.

– Jag hade en grundplan och testade för ledningen och det löste sig. Sedan var det väl ingen som hade häst som kunde göra grovjobbet, analyserar Johan.

På upploppet var fältet ganska kompakt men Harvey sträckte på sig till säker seger.

En tvåa i loppen får sällan rubriker men Demon Ima hamnar utanför den ramen. Galoppen i första kurvan fällde honom men avslutning­en gick inte av för hackor.

Då var dock Adrian Kolgjinis The Gambler redan i mål som säker vinnare.

– Han var betydligt lugnare den här gången, mer mogen och det är på rätt väg men fortfarand­e lite för eldig, menar Adrian Kolgjini.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden