Hallandsposten

Drott ångar på mot toppen – fjärde raka segern

Unga Drott fortsätter att övertyga i ettan. Mot Kristianst­ad kom fjärde raka segern sedan Halmstadla­get vänt 13–16 i paus. – Jag är jättenöjd, myser Drotts tränare Johan Hedlund.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Drott har fått ordentligt fart på spel och poängskörd.

Mittenlage­t Kristianst­ad blev dock en svår nöt att knäcka, men efter en dålig första halvlek kom hemmalaget i gång efter paus och vände till en rättvis seger.

– Det går bra nu för firma Hedlund/sivertsson AB. Jag är nyttig för honom, han är nyttig för mig och tillsamman­s försöker vi vara kreativa, hitta lösningar, säger Johan Hedlund om samarbetat med Thomas Sivertsson.

Den här lördagskvä­llen hade båda mycket att diskutera efter en första halvlek som var hafsig och slarvig, men sedan blev det betydligt bättre i andra.

Johan Gustafsson kom in i målet och svarade för en stark insats men flera viktiga räddningar samtidigt som anfallsspe­let blev mer fartfyllt och effektivt.

– Skillnaden nu jämfört med när vi spelade i ettan förra gången är att vi inte ger oss utan hela tiden kommer tillbaka, säger Johan Gustafsson.

Efter tio minuter i andra halvlek var Drott i kapp, 19–19, efter att som mest ha legat under med fyra mål, 14–18 .

– Det var väldigt dålig fokus länge och jag var tvungen att ryta till för då fick det vara nog. Du kanske hörde att jag höjde rösten, undrar Hedlund.

Jodå, det gick inte att missa, men orden verkade sätta fart på spelarna för efter det var det Drotts match.

Efter en bra femminuter­speriod mitt i halvleken gjorde rödvitt ett miniryck då 20–21 blev 25–21 sedan framförall­t niomålskyt­ten Daniel Hagström hittat rätt i kontringss­pelet. Med åtta minuter kvar fick Kristianst­ad dessutom en utvisning, men den vann skåningarn­a överraskan­de med 2–0 och kröp så nära som 26–25.

Då var det oroligt i Drottleden för en stund, men högersexan Erik Ekstrand gjorde två avgörande mål efter varandra fram till 29–26 och sedan var saken klar.

Då saknade Drott ändå Calle Almander som är knäskadad och blir borta året ut. Dessutom var det flera som hade problem med en förkylning som härjar i truppen.

– Nu har vi ganska långt ner till lagen i botten och kan kanske börja blicka uppåt lite, funderar Hedlund.

?? Bild: Roger Larsson ?? Theo Andersson-hjert gjorde fyra mål och bidrog verksamt till att Drott kunde vända till seger mot IF Kristianst­ad.
Bild: Roger Larsson Theo Andersson-hjert gjorde fyra mål och bidrog verksamt till att Drott kunde vända till seger mot IF Kristianst­ad.