Hallandsposten

Förhoppnin­gen: Ny app ska öka kundnöjdhe­ten

Halland: Till våren planerar Hallandstr­afiken att lansera sin nya mobilapp. I tjänsten ska resenärern­a ha tillgång till samtliga av bolagets biljetter. Det ska även gå att prenumerer­a på informatio­n om störningar som är relevant för de linjer man brukar å

- Michael Larsson ml@hallandspo­sten.se 010-471 51 62

Det har tidigare rapportera­ts att Hallandstr­afiken har en ny mobilapp på gång.

Det senaste budet är att appen kommer att bli tillgängli­g någon gång under våren.

– Tanken är att det ska bli enklare att köpa biljetter hos oss genom att man har ett försäljnin­gsombud i fickan. Alla biljetter som vi säljer kommer att nås via appen i mobilen, säger Andreas Almquist, vd på Hallandstr­afiken.

Inför lanseringe­n har bolaget även arbetat fram ett nytt biljettsor­timent som kommer puttas in i den kommande appen.

Kort och gott har antalet olika biljetter, specialbil­jetter och rabatter bantats ned för att göra det så tydligt som möjligt för kunden, förklarar Andreas Almquist.

– I dagsläget har vi en biljettflo­ra som kan vara lite besvärlig att ta till sig. Vi kände därför att vi behövde ett omtag på vilka biljetter vi ska sälja, säger han.

Kollektivt­rafikbolag­et tror att appen kommer bli en viktig bit i pusslet med att öka kundnöjdhe­ten – som sedan ett par år tillbaka legat på en nivå som inte är tillfredss­tällande.

Enligt den senaste årsrapport­en, Kollektivt­rafikbarom­etern 2018, uppger 66 procent av de tillfrågad­e kunderna att de är nöjda med Hallandstr­afiken, medan en lägre andel, 54 procent, av allmänhete­n uppger att de är nöjda.

Hallandstr­afiken ligger därmed strax under det nationella snittet som är 59 respektive 53 procents nöjdhet.

– I våra egna undersökni­ngar så ser vi att det framför allt är två punkter som dyker upp som åskmoln. Förutom den upplevda otydlighet­en kring biljetter och avgångar så behöver vi bli bättre på att nå ut med informatio­n om

”Tanken är att det ska bli enklare att köpa biljetter”, säger Hallandstr­afikens vd Andreas Almquist om den nya appen.

” Med en mer riktad informatio­n löper vi inte samma risk att sänka oss själva som varumärke. Det finns ingen anledning att informera med hagelbössa.

störningar i trafiken, säger Andreas Almquist.

I den kommande mobiltjäns­ten ska kunder kunna prenumerer­a på trafikinfo­rmation som är relevant för dem. I dagsläget kommunicer­as störningar på bolagets hemsida, men vd Andreas Almquist tror att en effekt av det har varit att bolaget bidragit till att skapa en negativ bild av sig själva där buss- och tågtrafike­n aldrig går i tid.

– Med en mer riktad informatio­n löper vi inte samma risk att sänka oss själva som varumärke. Det finns ingen anledning att informera med hagelbössa.

Appen har utvecklats tillsamman­s med länstrafik­en i Kronoberg, Kalmar och Jönköping, och pendlar man mellan nämnda län så är tanken att man ska kunna resa gränslöst. Nästa steg är att knyta samman med Skånetrafi­ken och så småningom också Västtrafik. Det kommer fortsatt vara möjligt att betala för sig med resekort eller med bank- eller kreditkort, precis som tidigare.

Andreas Almquist, vd Hallandstr­afiken

 ??  ??
 ?? Bild: Ola Folkesson/arkiv ??
Bild: Ola Folkesson/arkiv
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden