Hallandsposten

Byrå ständigt på jakt efter folk med rätt kompetens

Halmstad: Sedan starten för tre år sedan har den digitala marknadsfö­ringsbyrån Våning 18 ständigt vuxit. Och några planer på att bromsa har bolaget inte. Men det finns en utmaning för att fortsätta på den inslagna vägen – att hitta medarbetar­e med rätt ko

- Emelie Nordh en@hallandpos­ten.se 010-471 51 15

Hissen i Trade Center stannar till och dörrarna öppnas. Utanför hörs musik och på en kontorsväg­g syns en skylt som lyder ”Våning 18” – något förvirrand­e med tanke på att vi just klivit av på våning 14.

Men det hela har sin förklaring. Kontoret framför oss tillhör nämligen företaget Våning 18 som för tre år sedan startade på just våning 18 i skrapan vid Högskolan.

– Vi började i ett rum och blev snabbt trångbodda, så vi fick se oss om efter nya lokaler. Men vi tänker inte att byta ut namnet utan det får bli en del av historien. Och det sitter faktiskt två personer kvar där uppe, säger Denny Sacipovic, vd och en av tre delägare.

Våning 18 är en byrå som jobbar med digital marknadsfö­ring. Framför allt är man inriktad på sökmotorop­timering, så kallad SEO, samt sökmotoran­nonsering (Google Ads).

Affärsidén kan förenklat beskrivas som att man hjälper andra företag att synas på sökmotorer som Google.

– Det spelar ingen roll vad du driver för typ av bolag i dag så är trafik från sökmotorer­na otroligt viktig för ökad försäljnin­g. Finns du inte när någon söker på ”byta fönster” kommer du som säljer den tjänsten sannolikt gå miste om den trafiken och försäljnin­gen. Högst troligt kommer du också tappa försäljnin­g till konkurrent­en som syns på Google, säger Denny Sacipovic.

Sedan starten har bolagets personalst­yrka ökat från 2 till 16 anställda och omsättning­en är nu uppe i drygt 17 miljoner kronor. Denny Sacipovic tror att kulturen på arbetsplat­sen är en förklaring till den positiva utveckling­en.

– Vi har försökt forma den efter hur vi själva skulle vilja ha det på vår arbetsplat­s om vi var anställda. En grundpelar­e i Våning 18 som bolag är att ha en kultur som gör att folk verkligen trivs, säger han och ger som exempel att medarbetar­na har en stor frihet i hur de ska ta sig an sina uppgifter.

Inför framtiden är visionen att fortsätta växa. Men då är knäckfråga­n att bolaget lyckas rekrytera rätt kompetens – något som visat sig vara lättare sagt en gjort.

– Kompetensf­örsörjning är något som bromsar oss lite. Vi skulle just nu kunna anställa ytterligar­e fem till tio personer förutsatt att de besitter rätt kunskap, säger Denny Sacipovic och förklarar att man framför allt söker kompetens i webbutveck­ling och Google Ads-annonserin­g.

– Sedan fyra månader efter vi startade har vi utannonser­at sådana tjänster, vi har aldrig stängt ned dem.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? ”Vi skulle just nu kunna anställa ytterligar­e fem till tio personer förutsatt att de besitter rätt kunskap,” säger Denny Sacipovic, vd på Våning 18.
Bild: Jari Välitalo ”Vi skulle just nu kunna anställa ytterligar­e fem till tio personer förutsatt att de besitter rätt kunskap,” säger Denny Sacipovic, vd på Våning 18.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden