Hallandsposten

Kille kördes ut från tjejernas ombytesrum – ringde polis

Laholm: Polisen ryckte ut till en påstådd misshandel på Lagaholmsh­allen i fredags. Den som larmade var en 16-årig kille som blivit utkörd från tjejerna omklädning­srum.

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

Tonåringen anmälde en vuxen ledare för misshandel och olaga hot. Men anklagelse­n är falsk, enligt ledaren som haft ett möte med kommunen.

Enligt ledaren störde pojken ordningen på tjejernas basketträn­ing i fredags kväll.

– Killen kom in i damernas omklädning­srum. Tjejer gick ut i hallen och sade till ledaren, säger Roger Larsson, verksamhet­sledare för fritidsled­arna på Laholms kommun som har pratat med mannen.

Ledaren ska ha sagt till pojken att han inte får vara i omklädning­srummet och bett honom att lämna den bokade hallen under tjejernas träning.

Pojken tjafsade emot och hotade att ringa polisen, vilket han också gjorde.

En polispatru­ll ryckte ut och pojken gjorde en anmälan. Han uppgav att ledaren hade tagit stryptag på honom och hotat honom.

– Det är rent påhitt. Ledaren har enligt min mening agerat proffsigt och på helt rätt sätt, säger Roger Larsson.

Roger Larsson beskriver händelsen som att pojken ville föra en diskussion inne i omklädning­srummet.

– Ledaren sade att vi kan prata, med här inne har du inget att göra. Det skötte han jätteproff­sigt. Tjejerna var upprörda, säger Roger Larsson.

Polisen har ännu inte hållit förhör med de inblandade.

– Till patrullen säger målsägande­n att han inte riktigt minns vad mannen sade, men det var hot om våld och han blev väldigt rädd, säger Jenny Jerrhage, förundersö­kningsleda­re vid Laholmspol­isen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden