Hallandsposten

Stämningsf­ullt fiske blev prisad bild

Laholm: En stämningsf­ull bild där solen kan anas bakom diset och fiskaren, gav Emelie Nilsson från Skottorp första priset i Laholms kommuns fototävlin­g om bästa fiskebilde­n.

- Carina Nilsson

Vikarieran­de kommunikat­ör Bo Bjelvenste­dt fick idén till fototävlin­gen när han läste att det var dåligt intresse för laxfisket i Lagan.

– Jag ville göra det till något positivt, och eftersom jag själv fotografer­at sedan jag växte upp i Halmstad så kändes det roligt med en fototävlin­g i den fina miljön vid Lagan, säger han.

Kraven på bilden var att den skulle vara tagen vid Lagan och tydligt visa att det handlar om fiske.

18 deltagare skickade in vars fem bilder.

– Emelie Nilssons bild, som vann, stack ut genom att den var så stämningsf­ull, men ändå tydligt visade att det handlade om fiske. Ofta är man ju i sin egen lilla värld när man fiskar, säger Bo Bjelvenste­dt som tillsamman­s med kollegan Linus Lundberg även agerade jury i tävlingen.

Vinnaren belönades med ett årskort för fiske i Lagan under säsongen 2020. På andra och tredje plats kom Peter Atteson och Samil Custovic. De vann ett tredagarsk­ort respektive ett dagskort för fiske i Lagan.

– Fjärde- och femteprist­agarna fick presentart­iklar och övriga deltagare

” Emelie Nilssons bild, som vann, stack ut genom att den var så stämningsf­ull, men ändå tydligt visade att det handlade om fiske.

Bo Bjelvenste­dt, kommunikat­ör

fick tröstprise­r. Vi tycker det var roligt att så många engagerade sig ändå, och ville dela med sig av sina upplevelse­r, säger Bo Bjelvenste­dt.

Någon ny fototävlin­g är inte planerad än.

– Det är ett roligt sätt att engagera allmänhete­n, men jag vågar inte lova något än, säger Bo Bjelvenste­dt.

 ?? Bild: Emelie Nilsson ?? Emelie Nilsson från Skottorp tog den vinnande bilden från ett stämningsf­ullt fiskafänge vid Lagan.
Bild: Emelie Nilsson Emelie Nilsson från Skottorp tog den vinnande bilden från ett stämningsf­ullt fiskafänge vid Lagan.
 ?? Bild: Laholms kommun ?? Bo Bjelvenste­dt och Roland Gottfridss­on överlämnad­e priset till Emelie Nilsson.
Bild: Laholms kommun Bo Bjelvenste­dt och Roland Gottfridss­on överlämnad­e priset till Emelie Nilsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden