Hallandsposten

Match för HBTK efter veckor av uppehåll

Efter ett långt matchuppeh­åll för HBTK i pingisliga­n är det dags för match mot Munkedal. Ett tufft motstånd tror HBTK:S tränare Ulf Carlsson.

- Andrea Blixt

Det har gått sex veckor sedan HBTK spelade match i pingisliga­n. Matchen mot Eslöv flyttades vilket förlängde uppehållet ytterligar­e. Långa perioder utan matchspel är något som HBTK:S tränare Ulf Carlsson är skeptisk till.

– Lite olyckligt att det blir så, oavsett om vi inte hade flyttat den matchen så hade det blivit en månads uppehåll och det är ju inte bra det heller. Vi vill ju träna, spela matcher och sen hem och träna på det man tar med sig från matcherna. Vi kan ju inte bara träna och träna, vi vill ju spela matcher också. Sen är det ju inte optimalt för vår publik heller, säger Ulf Carlsson.

Den 3 december är det dags för HBTK:S lag bestående av Fabian Åkerström, Elias Ranefur, Simon Arvidsson och Tom Jarvis att spela mot tabelltrea­n Munkedal. Halmstad leder serien så långt. Åkerström och Ranefur är även obesegrade i sina matcher hittills.

– Vi har ett bra lag, vi har flera bra spelare och det är vårt mål att vara med där uppe. Vi har gjort bra matcher här i början tycker jag. Så länge vi håller vår egen prestation på högt plan så är det svårt för de andra lagen. Men det är ju det här med att få ut max av vad vi kan när det är matcher, jag tycker att vi är duktiga på det. Det ska vi fortsätta försöka göra.

Munkedals BTK har även visat sig starka. I laget ingår Peng Wangwei och Hampus Söderlund, spelare som befinner sig i toppen av ligans spelarstat­istik.

– Det är ju nykomlinga­r, Munkedal. Som har börjat serien väldigt bra. De två spelarna (Wang-wei och Söderlund) är tuffa utmaningar för oss. Två spelare som vi ska försöka få hål på för att kunna vinna matchen. Det blir en tuff match imorgon, säger Carlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden