Hallandsposten

Boston vann över Montreal – leder NHL

Boston Bruins besegrade Montreal Canadiens på hemmaplan i Nhl-ishockeyn. Lagets målkung David Pastrnak levererade som vanligt och satte sitt 25:e mål på 27 spelade matcher.

- Emma Gyllestad/tt

Kanadensar­na inledde starkt och fick genom Joel Armia till 1–0 innan två minuter var spelade. Efter att ha blivit krossade av Boston på hemmaplan några dagar tidigare såg det ett tag ut som att Montreal skulle få sin revansch.

Men efter en mållös andraperio­d kom hemmalaget in i matchen i tredje. Och det med besked.

Först kvitterade målsprutan David Pastrnak. Tjecken har nu gjort hela 25 mål under lagets senaste 27 matcher och lagets tränare Bruce Cassidy säger att Pastrnak antagligen är den bäste spelaren i NHL just nu.

– Det förändrar inget för mig, säger Pastrnak apropå Cassidys

Bostons David Pastrnak gjorde mål (som vanligt) när laget tog emot Montréal i Nhl-ishockey. uttalande i en intervju från omklädning­srummet.

– Jag biter ihop och fortsätter att jobba varje dag och det går bra. Men jag hade inte klarat det utan mina kedjekompi­sar och resten av laget, fortsätter han.

Med halva tredje perioden avklarad gjorde amerikanen David Backes, som missat 13 matcher på grund av en skada, sitt första mål för säsongen.

– Det var en av dessa matcher när vi bara var tvungna att hålla ut och ha tålamod. Så småningom betalade det sig. Det är fantastisk­t att vara del av det och att kunna bidra, säger Backes till The Boston Herald.

Nåra minuter senare friserade Jake Debrusk slutsiffro­rna som skrivs 3–1 till Boston.

– Jag tycker att (Montreal) hade bra energi, det ger jag dem, säger Bostonträn­aren Cassidy till tidningen och fortsätter:

– Vi hade inte tillräckli­gt med fart och de drog fördel av det. Men till slut kom vi igen. Vi jobbar fortfarand­e på den delen (av spelet).

Hemmalaget Boston har vunnit sju matcher i rad, medan Montreals resultat är dystrare – deras förlustsvi­t sträcker sig över åtta matcher.

Boston är nu det enda laget i ligan som inte har förlorat på hemmaplan under ordinarie speltid den här säsongen. Laget leder dessutom hela ligan tätt följt av Washington och St Louis.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden