Hallandsposten

Halmstads BK kämpar i botten: ”Bara gilla läget”

Efter en tuff säsong i allsvenska­n fick HBK:S futsallag börja om i division 1 igen. Där har laget fått en tung start på säsongen. – Det är bara att göra det bästa av situatione­n, säger tränaren Per Lunnebjer.

- Andrea Blixt abl@hallandspo­sten.se

I helgens bortamatch mot Rosengård var det hemmalaget som tog ledningen i 19:e minuten. Den andra halvleken började som den första slutade när Rosengård spelade in 2–0. Minuten efter väcktes hopp för HBK som via Henrik Andersson reducerade men roligare än så blev det inte. Rosengård drygade ut ledningen och matchen slutade 6–1. Sju matcher är nu spelade där sex förluster och ett oavgjort slutresult­at registrera­ts, vilket placerar HBK på jumboplats­en i tabellen.

– Det är en tung start på serien resultatmä­ssigt. Spelmässig­t har det varit helt okej men vi har absolut inte haft någon effektivit­et och gjort det tufft för oss. Vi har ofta inlett bra men sen får vi inte till det och det sätter sig i skallen när vi börjar släppa in mål, sammanfatt­ar HBK:S huvudträna­re Per Lunnebjer.

Det oönskade resultatet och ett matchspel som inte fungerat enligt plan tror Lunnebjer beror på flera faktorer.

– Spelmässig­t är det effektivit­eten. Sen har vi tappat lite spelare och flera tunga målgörare så det är en hel del nytt i år. Det är inte en fördel att vi kommer från högsta ligan heller, många lag gör sitt yttersta mot oss och det sätter sig på självförtr­oendet. Två till tre segrar borde vi ha, det är i alla fall tre lag som jag tycker att vi är bättre än.

Truppen har genomgått en del förändring­ar sedan succésäson­gen 2017/2018 då HBK kvalade upp till allsvenska­n. Förändring­arna handlar om att spelare lämnat HBK och med det värvas nya in i laget. Flera spelare kombinerar futsal och fotboll vilket innebär att säsongerna avlöser varandra och där med finns det inte mycket ledig tid över.

” Det är bara att gilla läget, göra det bästa av situatione­n.

Flera Hbk-spelare som spelat tidigare säsonger har därför valt att hoppa av för att endast satsa på fotbollen. Det blev ytterligar­e ett tungt tapp i matchen mot Sotenäs när anfallaren Derrick

Daffour åtdrog sig en hälseneska­da och blir borta resten av säsongen. Förkylning­stiden har även slagit till i laget som begränsat spelarna från träning och matcher. Lunnebjer riktar nu fokus mot att bygga upp truppens självförtr­oende och vända motgångarn­a.

– Det är bara att gilla läget, göra det bästa av situatione­n. Nu i kommande matcher ska vi hålla det enklare. Noggrant sätta defensiven och ta det där i från. Känna oss trygga i det, få in några bollar och skapa självförtr­oende på det.

I nästa match möter HBK Nol IK den 6 december på hemmaplan.

Per Lunnebjer, HBK:S huvudträna­re

 ??  ??
 ?? Bild: Roger Larsson ?? HBK har fått en tung start i division 1 och befinner sig just nu jumboplats.
Bild: Roger Larsson HBK har fått en tung start i division 1 och befinner sig just nu jumboplats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden